Badrumsinredning i tranculenta färger

mamut_badrum_neon

Badrumsinredning som är lite utöver det vanliga. Skarvfritt och fast yta. Vissa färger är tranculenta vilket innebär att dem släpper igenom ljus, vilket är perfekt i tex badrum, gästtoalett eller i offentlig miljö så som bardisk eller butiksdisk

Möjligheterna med materialet i Corian är nästintill obegränsade, det är endast fantasin som sätter stopp.

corian_badrumsinredning_neon

Vill ni veta mer om detta fantastiska material? Hitta närmsta återförsäljare!

Mamutbänkar på Emporia

Visste du att det är en Corianbänk från Mamut som du sätter dig på när du vilar benen under shoppingen på Emporia? mamut bänkskiva emporia hyllie

Detta är ett av våra många roliga projekt som vi på Mamut Design har fått vara med om.

Komplett badrumsinredning i Corian®

badrumsinredning_corianHandfat, Energy 7730, kommod och högskåp ALLT I ETT, tillverkat helt i Corian® Glacier White!
Här behövs ingen tätmassa som silicon då allt är skarvlöst. Tätmassa är en buffert som tar upp olika rörelseförmågor i de olika materian, men silicon kan inte ersätta de vattentäta egenskaperna som Corian® har.
Denna badrumsinredning har en lång livstid och kommer bestå när övrig inredning är utsliten. Efter 20 år kan man dock behöva polera det kompletta handfatet för att återfå originalskicket. Självklart hjälper vi gärna till med detta!

Varmt välkomna att hör av er om ni är intresserade av att veta mer om denna inredning eller funderar över något annat 🙂

Komplett Corian Glacier White Köksbänkskiva

Corian Glacier White bänkskiva med vask, stänkskydd och med inbyggd låda för kryddor, oljor och annat som behövs i köket. Med allt i ett enda stycke blir det otroligt smidigt och snyggt.

Bild5

Bild7

Siematic 1

Mamut bänkskivor kan tillverkas i valfri form och storlek! Välkomna att höra av er vid intresse eller om ni har några frågor 🙂

Mamut utekök i Corian® på plats hos HTH Malmö i helgen

mamut_utekok_i_corian

Missa inte detta unika tillfälle att se och uppleva Mamut utekök i Corian® i samband med nyinvigningen av HTH Malmö.

Vi visar uteköket och ni har möjlighet att få mer information om Mamut utekök och kompositmaterialet Corian®. HTH Malmö bjuder dessutom på grillad korv och en helt ny köksutställning. Varmt välkomna!

 

HTHfärg

Plats: HTH Malmö: Grophusgatan 3, Svågertorp

Datum: Lördagen den 30 September, 2017

Tid: 10:00-15:00

Ännu ett Mamut utekök i Corian® kommer till världen

utekok_7

Vi tar dig bakom kulisserna och visar hur det går till att beställa ett specialtillverkat Mamut utekök i Corian®. Från planering och design, till tillverkning och installation. Häng med!

Tomas Nordberg kontaktar oss på Mamut Möbler & Inredningar för att få förslag på uteköksdesign. Han berättar att tankarna kring ett utekök började en sommar då barnen insisterade på att vara ute och bada i poolen hela dagarna medan Tomas och hans fru fick turas om att gå in i huset och laga mat. Hur kan vi flytta ut matlagningen, tänkte de? Inte långt därefter hittade de lösningen i form av ett Mamut utekök i Corian®.

–Vi älskar att ha folk hemma hos oss och bjuder gärna in till umgänge, mat och poolhäng. Ibland ser det ut som en enda stor fritidsgård här med alla barn som springer runt, skrattar Tomas, när han beskriver sin och fruns gästvänlighet.

Planeringsmöte hos Mamut Möbler & Inredningar

Tomas besöker Mamut Möbler & Inredningar under planeringsfasen. Våra erfarna snickare hittar de bästa lösningarna för Tomas behov. Vi är experter på både kökssnickerier och kompositmaterialet Corian® vilket gör att vi kan ansvara för helheten.

–Det svåraste var att välja färg på uteköket, säger Tomas. Corian® kommer ju i så många fina färger. Vi fastnade dock för Sagebrush eftersom vi fick se en bänkskiva i materialet som redan var tillverkad.

Utöver det estetiska så måste Tomas även välja själva uteköksinredningen. Han har valt diskho, kylskåp, ismaskin, gasolgrill och kokplatta till sitt utekök. Möjligheterna är många. Dessutom är uteköket utrustat med praktiska underskåp i slittåligt kompaktlaminat från Formica® för utomhusbruk medan själva utsidan är helt klädd i Corian®.

utekok_2

Full rulle i snickeriet

På Mamut Möbler & Inredningar behöver vi inte oroa oss för dåligt väder. Våra duktiga snickare bygger nästan hela uteköket inomhus och sedan sätter vi ihop allt på plats hos kunden. I snickeriet har vi bra arbetsmiljö och bra belysning för våra anställda.

Detta arbetssätt sparar både oss och våra kunder massor av dyrbar tid i form av färre resor, transporter och möten.

Vårt snickeri är utrustad med moderna maskiner. Vi har till exempel en datastyrd CNC Maskin som kan fräsa, borra, såga och slipa åt oss. Även om vi uppskattar traditionell snickerikonst så tar vi alltid hjälp av den senaste tekniken för precision och effektivitet.

utekok_3

Leverans och montering på plats

När uteköket är färdigt kommer vi på Mamut Möbler & Inredningar för att montera allt på plats.

Själva sockeln och bänkskåpen monteras först och sedan bär vi in bänkskivan som kan väga en hel del. Just den här bänkskivan vägde cirka 200 kilo och krävde hela sju man för att få allt på plats.

Gavlar, rygg och luckor i det porfria kompositmaterialet Corian® limmas sedan ihop på plats, vilket ger hela uteköket ett skarvlöst utseende. Materialet är underhållsfritt eftersom det tål väder, vind, miljöföroreningar och mögelpåväxt.

Nu när Tomas har fått det utekök han har beställt av oss önskar vi på Mamut Möbler & Inredningar honom, familjen och alla deras vänner och bekanta många fina stunder i trädgården.

utekok_4

utekok_5

utekok_8

 

Corian® i nya färger

Nu finns Corian® i nya, spännande färger och mönster för att kunna skapa unika, inbjudande miljöer för olika behov och smak.

Corian® Concrete hämtar sin inspiration från det urbana landskapet och modern, industriell design.

corian_concrete

concrete_colors

 

Corian® Prima tar tillvara naturens skönhet och är väcker våra känslor till liv.

corian_prima

prima_colors

 

Corian® Onyx påminner om den klassiska ädelstenen Onyx, och känns modern, djärv och uttrycksfull.

corian_onyx

onyx_colors

 

Se fler Corian® färger här.

Inspirationsvideo, Corian® Quality Network

Här är en inspirationsvideo främst för köksbutiker och återförsäljare.

DuPont Corian® ”Home Design Partner” är ett nytt initiativ som inrättats för att leverera den bästa Corian® design och teknisk expertis för slutkunden.

Initiativet ”Home Design Partner” består av utvalda kök, badrum och återförsäljare för inredning som är kvalificerade att erbjuda konsumenterna den högsta nivån av expertis för att främja och tillverka i DuPont™ Corian®. Personalen har utbildats till den högsta nivån och har full back-up och stöd av DuPont™ Corian® – från de senaste färgerna till innovationer, genom att teknisk rådgivning och och råd om vård och efterbehandling.

Dessa återförsäljare samarbetar med tillverkarna som kallas ”industripartners”, som också hör till ”Corian® Quality Network”.

QualitylogoMamut Möbler & Inredningar är certifierad producent och ingår i Corian® Quality Network”.

Utekök i Corian®, vädertåligt och vackert

Nu sätter Mamut den nya kökstrenden och lanserar utekök i det tåliga och porfria materialet Corian®. Med Mamuts kök finns inga begränsningar, bara möjligheter, du bestämmer mått, färg och utförande. Vi skräddarsyr ditt utekök utefter den design och de funktioner du önskar.

Front2

Givetvis passade vi på att bjuda in en mästerkock för att inviga vårt nytillverkade utekök, nämligen 2016 års vinnare av Burger Battle, Glenn Göransson från Gästis i Staffanstorp. Tack för besöket! Vi förstår varför du vann.

Kocken

Front1

 

Corian® har många egenskaper som gör att det är perfekt för användning utomhus:

 • Det finns många färger att välja på och många har bra färgstabilitet för solens uv strålar.
 • Corian® är väldigt tåligt mot fukt, frost och miljöföroreningar.
 • Materialet kan formas, fräsas och poleras till önskad design.
 • På grund av att det går att sammanfogas till sömnlöst utseende så är det perfekt att bygga applikationer utomhus som bänkskivor, bänkar, lekplatser och restauranger.
 • Det mångsidiga materialet Corian® kan även användas utomhus till fasader, skyltar, bänkar och vindskydd.

 

detalj

 

Materialfakta för detta utekök:

 • Bänkskivor, luckor och gavlar i Corian® Lava Rock.
 • Underrede skåp och lådor i Kompaktlaminat Formica F7927
 • Inbyggnads grill från Smeg med kupat lock.
 • Vask från Smeg
 • Brännare/kokenhet från Smeg
 • Blandare restaurang från Strand
 • Kylskåp från Dometic

Mamut är en auktoriserad Corian® producent och ett av få företag som är med i Quality Network, Detta innebär att Mamut kan lämna Duponts 10 års begränsad garanti på tillverkningen och monteringen.

Se fler referenser från våra jobb här.

Ny kollektion av kökshoar i Corian

Låt dig inspireras av några bilder från 2016 års kollektion av kökshoar från DuPont™ Corian®. Du kan hitta Corian® i alla tänkbara färger som inredning. Endast din fantasi sätter gränserna för vad som är möjligt med Corian®. Det porfria och fläcktåliga materialet Corian® är lätt att rengöra. Det är också tåligt och lätt att åtgärda vid repor eftersom färgen är densamma hela vägen igenom. Här kommer några modeller från den senaste kollektionen av kökshoar.

Kakel av släta stenpaneler, funktionell Corian® ho i Bone färgsättning tillsammans med arbetsyta och hyllor i solid Corian® i sjögräs nyans. Passar perfekt i en öppen planlösning.

 

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Den idylliska interiören i ett lanthem får ett graciöst lyft av denna dubbla ho av Corian med ett yttre skal i vit färg kombinerat med en arbetsyta i Corian med en jordnära ton.

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Ett kök i polerad metall tillsammans med silvriga fläckar av vit-grå Corian® yta förmedlar en känsla av överflöd, och den dubbla Corian® kökshon i Glacier White står i skarp kontrast mot rummets traditionella parkett.

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Varför inte en ho och köksbänk i Corian för utomhusbruk till sommarens grillsäsong?

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Se även inspirationsfilmen från DuPont™ Corian®.