För att skapa den där härliga vårkänslan i ditt kök, kan en bänkskiva från Mamut ge det resultat som lyfter hela upplevelsen av köket. Återigen med att solens strålar börjar göra sig mer synliga, får vi ny energi att ta tag i exempelvis nya drömmar och projekt som vi skjutit på. Till följd av den nyfunna energin kanske det är ett nytt kök med en Mamutskiva som är just ditt vårprojekt?

Solen strålar in i ett nyrenoverat kök från Mamut.

Solens strålar framhäver det stilrena köket. Vasken är i det tåliga kompositmaterialet Silgranit från Blanco.

I skånska Staffanstorp finns det här fräscha och lantliga kök från kökstillverkaren Smedstorp och med en bänkskiva från Mamut. Först monteras köket för att därefter toppas av en unik bänkskiva i materialet Corian från Mamut. Bänkskivan är levererad i exakt mått helt efter kundens önskemål, som ett resultat av de drömmar kunden hade om det slutliga köket. 

Mamut skarvlös bänkskiva i Corian Silver Gray, som bidrar till att skapa den där härliga vårkänslan när solens strålar in.

Bänkskiva från Mamut i harmoni med köket från Smedstorp.

Bänkskivan i färgen Silver Gray i materialet Corian har inga synliga skarvar. Direkt efter montering på plats hos kunden, har alla delar sammanfogats till en enda hel bänkskiva. Denna möjligheten är unik för Mamuts bänkskivor, därför att alla delar sammanfogas till en enda efter att alla delar monterats. Till och med stänkskyddet är sammanfogat med bänkskivan, vilket innebär att kunden nu slipper silikonfogar som samlar smuts.

Hålkälsbakkant med stänkskydd, utan synliga skarvar i bänkskivan från Mamut.

Skapa vårkänsla med en bänkskiva från Mamut!  

Välj en bänkskiva i kompositmaterialet Corian från Mamut om du vill ha Unik Design Till Köket. Kontakta oss här.

 

Inköpsställen för att skapa vårkänsla med en bänkskiva från Mamut

 • Köksbänken i färgen Silver Gray i materialet Corian kommer från Mamut
  • Här kan du läsa mer om materialet och dess oändliga möjligheter.
 • Vasken i Silgranit från Blanco. 
 • Köksinredningen kommer från Smedstorps Snickeri. Den säljs bland annat hos Mamuts återförsäljare på Elon i Svågertorp Malmö.

 

 

November månad brukar innebära black friday och cyber monday. Det är månaden som huserar första advent och leder oss in i julfirandet. Alltså är det en månad fylld med planering inför julklappar och en ständig jakt efter lite rabatt.

Därför lanserar vi en kampanj  för våra nya färger i Mamut skarvlös komposit som gäller hela November.

Färgerna introducerades under oktober månad och finns att finna hos våra återförsäljare, klicka här för lista på återförsäljare. Varje återförsäljare har ett särskilt erbjudande för just ditt område! Du är också välkommen att kontakta oss på info@mamutdesign.se för dina frågor gällande mamutskiva corian komposit. Blir det nytt kök i julklapp? Kanske ett badrum? Årets julklapp 2021, är det ett utekök?

Det enda vi vet med säkerhet är vilka färger som gäller för rabattjakten i november.

Artista Beige

Artista Canvas

Artista Dust

Artista Gray

Carrara Crema

Carrara Lino

Sand Storm

Sparkling Granita

Från vänster: Artista beige, Artista canvas, Artista dust, Artista gray, Carrara crema, Carrara Lino, Sprakling Granita.

Höstens färger är här! Mamutskiva komposit corian har fått tillökning av nya jordnära färger. Oavsätt om mamutskivan ska klä ett kök, badrum, kontor eller en möbel är de nya färgerna som gjorda för uppdraget.

Carrara Crema

Mamut skarvlösa bänkskivor i Corian komposit färgen Carrara Crema. En varm beige bakgrund förstärkt med lockande mönster som framkallar klassisk sten.

Carrara Lino

Färgen Carrara Lino lyfter Mamut skarvlösa skiva till ny nivå. Vackra grå mönster går genom den svala vita ytan för att skapa en perfekt tolkning av klassiskt inspirerad sten.

Artista Beige

Denna färg innehåller mer hemligheter och detaljer än vad vi kan se. Artista Beige är förstärkt med liknande toner och nyanser för att skapa ett komplext utseende som tillför modernitet till den varma färgen på ytan. 

Artista Canvas

Här målar vi med breda penseldrag. En bekväm, varm elfenbenyta erbjuder en fristad för virvlande mönster bland spridda, ljusa partiklar. Den skarvlösa skivan låter färgens organiska flöde komma till sin rätt. 

Artista Dust

Artista Dust är som lugnet i stormen. Mörkgrå, monokroma element virvlar in i bakgrunden och skapar en estetik som resonerar med flera designstilar. Färgen skapar en lyxkänsla oavsätt skivans användningsområde.

Artista Gray

Bestående grå uppdateras med det invecklade mönstret inom ytan. Mörkare penseldrag flyter genom den ljusare grå bakgrunden för innovativ attraktion. En riktigt snygg färg som inspirerar. 

Sparkling Granita

Detaljer, detaljer, detaljer! Den här färgen lyckas kombinera en klassisk yta med extra lyxkänsla. Genomskinliga och mousserande partiklar skapar en sprudlande effekt i denna fräscha vita yta för att förmedla energi och visuell väg.

För att se andra färger och för mer inspiration besök corian färger.

 

 

 

– Vi var nöjda med formen på köket men kände att det var dags att uppdatera utseendet, säger Sandra Sofinet som tar oss genom familjens resa till det nya köket och berättar om de speciallösningar som enligt henne är pricken över i.

komposit corian mamutskiva

Det nya köket med komposit corian mamutskiva i färgen corian carbon aggregate.

I en enplansvilla I Södra Skåne bor familjen Sofinet som valde att satsa på ett nytt, personligt kök. Originalet var ett standard kök från IKEA som familjen uppdaterade med nya luckor från en specialleverantör

– Vi visste vilken färg och vilket mönster vi ville ha på luckorna, men materialet till bänkskivan valde vi efter ett besök hos bekanta som hade mamutskiva komposit corian, berättar Sandra Sofinet.

Hemma hos deras bekanta blev familjen inspirerad, de såg vad man kan göra med materialet som är annorlunda. Det kunde identifiera vilka lösningar som skulle vara möjliga för deras personliga behov.

laddningsstation köksbänk

Trådlös mobilladdare inbyggd i kökets bänkskiva laddar telefoner och surfplattor.

– Det blir dels mer exklusivt i materialval och sen kunde vi lägga till personlig touch och finess. Exempelvis, har vi mobilladdare som är inbyggda under bänkskivan, alltså trådlös laddning samt pop up eluttag. Mamut satte samma färg och material på toppen av eluttaget vilket gör eluttaget osynligt när det är sänkt I bänkskivan, berättar Sandra Sofinet.

Det är detaljer som trådlös laddstation I bänkskivan och eluttag, som man kan klicka ner och gömma I bänkskivan, som för familjen Sofinet är det lilla extra I deras kök.

pop-up eluttag i köksbänk

Pop up eluttag täckt med mamutskiva kompisit corian I färgen corian carbon aggregate.

-En annan sak vi föll för var att det inte finns några som helst skarvar eller övergångar. Köksbänken ser ut som gjutet ett helt stycke och det finns inga spår från att det levererades i delar, säger Sandra Sofinet.

Hon tillägger att det är någonting hon verkligen uppskattar,

-Helheten ger en helt annan känsla. Vi slipper fog som ska tvättas och rengöras och inte ser så snyggt ut efter några år. Materialet håller I all evighet också, för att fläckar och repor kan vi bara putsa upp och snygga till, noterar Sandra.

Som en sista detalj I deras kök nämner Sandra vasken,

– Det är som att bänkskivan bara blir till en diskho, jag tycker att det är en cool detalj.

skarvlös dubbelvask

Skarvlös diskho i färgen corian carbon aggregate bidrar till helhetskänslan i köket.

Likt många familjer har familjen Sofinet arbetat hemifrån det senaste året och köket har blivit en central plats i vardagen. Särskilt uppskattad är delen som går ut som en köksö

– Det är den perfekta sociala ytan. Det är där vänner hänger när de kommer på besök, det är där barnen sitter när de hjälper till med matlagningen, berättar Sandra Sofinet.

Hon avslutar vårt samtal med att berätta hur mycket hon uppskattade den personliga hjälpen familjen fick av Mamut vid beslut- och byggprocessen,

– För oss var detta en stor investering. Det krävs att man får lov att ställa frågor, och vi hade många frågor. Vi fick många prover hemskickade, det fanns alltid hjälp till det vi kände oss osäkra på, vilket vi verkligen uppskattade. Samma gäller när bänkskivan skulle sättas på plats. Vi pratade om var vi skulle ha eluttagen och montörerna kom med goda tips och förslag.

vask bänkskiva och stänkskydd i ett

Ett skarvlöst flöde från vask till stänkskydd ger köket ett härligt flöde.

Läs mer om mamutskiva corian kök under Corian Kök

Vårt utekök följde med till Böda Sand för lite avkoppling och semesterfirande.

Mottot våga vägra innekök förde oss till Böda Sand med Mamut komposit corian utekök. Semestern började med att lasta in uteköket, som väger närmare 450kg, i bilen. Väl på campingen tog det knappa 30 minuter att lasta av den. Uteköket drivs av bilbatteri och grillen är en gasolgrill, därför är den så gott som klar för användning när den hamnar på önskad plats. Det enda som behöver göras är att fylla kökets vattentank med vatten och tända grillen.

Uteköket bidrog till att vi kunde njuta av varierad matlagning utomhus, till exempel baka pizza. Självklart kom vi förberedda! På grillen landade två pizzastenar som värmdes upp och degen kom från campingens lokala pizzeria. Det blev både olika pizzaklassiker samt en dessertpizza för de sötsugna.

Pizzabakning på grill med pizzasten

Pizzasten används för att kunna baka hemmagjord pizza på grillen

Men, ingen semester är komplett utan en riktig grillfest. Den sista kvällen var det burgare som intog grillen och här kommer receptet på vår specialburgare för fortsatt semesterkänsla.

Recept burgare: Mamutburgaren

 • Bröd är munkar med äppelfyllning (köper fryst), rostas lite på grillen.
 • Köttet är högrevsburgare och hemligheten är att röra köttfärsen så lite som möjligt. Toppa med salt och peppar
 • Osten är pepparjack ost, två skivor på varje burgare.
 • Röran består av bacon, chili och majonäs, salt och peppar.
Recept burgare på äppelmunk och högrev

Mamutburgaren på högrev med baconröra och munk istället för burgarbröd

Mer om utekök under Portfolio och Information.

 

Mamut koncept för ditt utekök – våga vägra innekök!
Ett kök i trädgården är mer än bara vardagslyx, det är där sommarminnen blir till.

På sommaren stänger vi dörren till inneköket, vi vill vara ute och umgås, laga mat tillsammans. Utekök på altan är inte bara snyggt men också väldigt praktiskt. Flytta ut alla bestick, kryddor knivar och skärbrädor. Fyll kylen med mat och kall dryck och bara njut av att slippa springa ut och in.

Glöm inte solhatt eller solkräm!

Oavsett om du bygger ditt själv eller satsar på färdiga utekök, så glöm inte att dra ut varmvatten till vasken i utomhusköket. Vi vet hur svårt det är att få bort marinad från fingrarna i kallt vatten, riktigt tufft!

Någonting som också är tufft är vädret. Som vi vet kan en dag ibland innehålla fyra årstider. En bänkskiva till utekök, i till exempel komposit corian, klarar att stå utomhus året om. Det blir ett utekök som tål regn och rusk helt enkelt.

utekök mamutskiva corian komposit

Utomhusköket har byggts med mamutskiva i komposit Corian. Färgen som klär sidorna och rygg är Corian Sagebrush och även luckor är tillverkade i komposit. Invändigt hittar vi lådor, kyl från Dometic och gasolflaskor. Gasol grill Napoleon BIG38 inkl rotisserie med brännare och sissle zoon. Rostfri vask Smeg VSTQ50-2 med blandare Smeg MID5CR

Samla sällskapet och njut av en drink medan kocken löser middagen. Bänkskiva komposit corian från mamut.

De bästa och varmaste sommarminnen kretsar ofta runt maten, därav är vi inte förvånade över intresset för utekök med grill. Däremot är utekök med bardisk en riktig hit för den som älskar att underhålla, hörde vi drinkfest?

Möjligheterna är oändliga och för mer bilder och inspiration på utekök besök:

Portfolio och Information

Glad Sommar!

Idag finns det många material att välja mellan till bänkskivan i köket. Trä, laminat, betong, rostfritt stål, sten och komposit är några populära alternativ. Här går vi igenom för- och nackdelar med de olika materialen. Läs också tips från expert för guidning med beslutsprocessen.

Kök med grå bänkskiva

Massivträ

Trä ger en varm och robust känsla och tillför en naturlig look för köket. Priset ligger i mellanklassen om du väljer standardmaterial som massiv ek. Nackdelen är att det kan bli fuktskador kring vask och vid skarvar. Bänkskiva i trä tål inte starka rengöringsmedel och måste slipas och oljas för att hålla i längden.

Laminat

Laminat är ett tunt lager av papper, fenolharts och melamin som pressats med högt tryck. Laminaten limmas sedan på en bärare av MDF eller spånskiva. En bänkskiva i laminat är väldigt prisvärd och det går att välja ibland väldigt många färger.

Nackdelen är att ytskiktet kan få skador som inte går att laga. Slitningar och skador kan göra att fukt tränger in och bänkskivan sväller med tiden.

Betong

Betong har blivit populärt när industridesignen klev in i köket. Är du händig och plånboken inte räcker till så kan detta vara ett alternativ för dig, att gjuta din egen köksbänk till uteplatsen eller i köket. Nackdelen är att det kan bli luftbubblor och porer som kan påverka hur hygienisk och lättstädad ytan blir.

Rostfritt stål

Detta är ett snyggt material när man vill ha en industridesign på köket eller en väldigt tålig yta som håller länge. Det finns standardbänkskivor som gör att prisläget hamnar i mellanklassen. Men om du väljer komplicerade lösningar med svetsade hörn, så kan det kosta lika mycket som kompositskivor.

Nackdelar är att bänkskivan ger ett kallt intryck, den blir sliten med tiden och det kan bli bucklor om man ställer heta grytor på ytan.

Granit

Bänkskiva i sten som natursten är vackra och robusta och ger ett genuint intryck i köket.

Ytan tål ganska mycket värme och är lätt att rengöra. Var dock aktsam med syror som vin, citron, vinäger med mera som kan ge märken på ytan. Priset är i övre klassen om du väljer standard färger men kan också öka med valen av färg. Nackdelar är priset samt att det finns maxlängder på sten.

Marmor

Marmor ger en vacker känsla eftersom varje sten har unik färg och ådring.

Carrara marmor har på senare år blivit väldigt populärt. Den har ljus botten med gråa ådringar i varierande toner. Marmor är något billigare än granit och ger en exklusiv känsla i ditt kök. Nackdelar är att det är poröst, vilket gör det känsligt mot stötar, och du bör vara väldigt försiktig med fett, syror och vätskor. Låt inget fuktigt stå kvar på bänken, det blir märken tyvärr.

Komposit

Komposit är ett samlingsnamn på material som tillverkats av olika naturmaterial för att skapa nya material med bättre egenskaper. Här går vi igenom dem olika kompositskivorna som finns till kök:

Silestone består av 94% kvarts och polyester. Finns i ca 90 färger och är delvis motståndskraftigt mot fläckar och värme.  Materialet finns i stora format för att minska antalet skarvar. Nackdelar är att det inte går att reparera och ljusa färger kan få missfärgningar.

Ceaser stone består av 93% kvarts och polyester. Den är tåligt mot fläckar och värme, spricker inte lika lätt som granit. Tyvärr går det inte att reparera.

Dekton består av 100% stenmjöl som bränns med 1200 grader i en ugn. Materialet är mycket hårt och värmetåligt samt fläcktåligt. Nackdelen är att skivan kan spricka och har en yta likt golvklinker, vilket kan upplevas som obehagligt.

Corian består till 76% av naturliga mineraler och akryl. Det är det enda materialet till bänkskivan där du slipper skarvar, och kan få diskho helintegrerad. Bänkskivan används oftast även som stänkskydd. Materialet går att reparera men var försiktig med höga temperaturer. Nackdel är att det måste installeras av auktoriserad montör och att priset är i premiumklassen.

Corian-Limestone-Prima-Mamutdesign

Det är inte det enklaste att veta vad behöver tänka på när man planerar sitt kök. Därför har vi valt att prata med en expert inom branschen för lite tips. 

Som på ett bananskal gled Robin Kvist in i köksbranschen och nu, över 30 år senare, har han skaffat sig en gedigen erfarenhet, både materiellt som byggtekniskt.

– Många gånger har kunden en förväntning av en färdig lösning. Då kök är ett sällanköp, finns det flera moment och lösningar som kunden inte känner till. Kostnad, projektets tidsram, byggprocessen och material. Det kan vara som ett uppvaknande för dem, berättar Robin Kvist.

Säljare-i-Butiken-2021

Köksexperterna på Ballingslöv Svågertorp. Från vänster: Göran Nilsson, Robin Kvist, Rickard Petersson, Mikael Olsson
Sittande: Tommy Panovski

När det kommer till val av bänkskiva till köket, säger Robin att det är viktigt att identifiera vilka behov man har för att se efter bänkskivans egenskaper. Det handlar om för- och nackdelar men inte bara. De vanligaste frågorna gällande en bänkskivas egenskaper handlar om fukt, syra resistens samt färg. Färg syftar till exempel om rödvinet kommer att färga bänkskivan.

– För egenskaper som färg, fukt och syraresistens arbetar jag mer och mer med Corian idag. Corian ligger väldigt högt till i resistensmätningen. Man kan också slipa materialet om det skulle uppstå repor, vilket är uppskattat, säger Robin Kvist. Han tillägger:

– Jag arbetar också med Corian komposit material för att skapa en helhetskänsla. Slippa skarvarna, kunna få bänkskivan att vika upp mot väggen, få känslan att allt är solitt gjutet i ett enda stycke. Den wow -faktor gillar kunderna.

Mamut-skarvlös-bänkskiva-i-Corian-Glacier-White-i-Ballinglös-kök

En av två utställningskivor av Mamutskiva komposit Corian på Ballingslöv Svågertorp. Köksbänk, köksbar, vask och stänkskydd i färgen Corian Glacier White är som gjutet i ett.

Kökstrenderna just nu, berättar Robin, befinner sig i en övergångsfas från de mörka kök som har varit populära i några år, till ljusa jordnära toner med träinslag. Trä som material i kök har blivit allt vanligare, vilket han tror kommer leda vidare till nya trender där vi kommer att se kompletta träkök. En annan trend han noterat är gällande stänkskyddet.

– Under några år har bänkskivor, i olika material, fått stå som stänkskydd. Att samma färg/material lyfter upp mot väggen. Där har Corian komposit en fördel för att man slipper också alla silikonfogar och skarvar med materialet, berättar Robin Kvist.

Mamut-stänkskydd-med-hålkälsbakkant-skarvlöst-med-vask-i-Corian-Limestone-Prima

Den andra Mamutskivan i utställningen på Ballingslöv Svågertorp är Corian Limestone Prima. Vask, stänkskydd och köksbänk upplevs som gjutet i ett, helt skarvlöst.

Robin avslutar med att dela med sig av fem tips han och hans kollegor tycker är bra att tänka på vid köksplanering.

 1. Tänk på vilken investeringsnivå ni tänker er.
 2. Definiera vilka som är de viktigaste egenskaperna med bänkskivan.
 3. Ha helheten klar innan man väljer färg. Skivan är bara en del i en helhet.
 4. Var beredd att satsa på skivorna då det är de mest utsatta ytorna i det nya köket. Kvalitet lönar sig.
 5. Köp måttagning och montering så behöver ni aldrig oroa er.

Robin Kvist och hans kollegor arbetar för Kökshuset som driver butiken Ballingslöv Svågertorp. Ballingslöv har funnits i över 80 år i Sverige och i alla dessa år har de arbetat med väggfast inredning och kök. Ballingslöv är en av de större aktörerna inom segmentet.

I Bjärred besöker vi en klassisk 70-tals villa med ett nytt kök från Kvänum. Här bor det en familj på fyra. Köket är ljust och rymligt, vilket gör den till naturlig mötesplats för familjen och deras vänner.

Valet av bänkskiva blev en i komposit från Mamut i Corian-färgen Weathered Aggregate. Den påminner om mönstrad betong, men i en varmare ton. Ett stilrent komplement till deras nya kök från Kvänum. Vasken är helintegrerad i köksön och består av samma komposit som bänkskivan. Twist-eluttaget är infällt och spishällen är nersänkt i bänkskivan, vilket ger oss ett sömlöst intryck.

– Det är fantastiskt att skarvar försvinner och att vask och bänkskiva är i ett, säger den stolta ägaren av det nya köket från Kvänum kök i Malmö.

Kök Kvänum Komposit Corian Weathered Aggregate

Här ser vi skarvlösa bänkskivor från Mamut tillsammans med köksinredning från Kvänum kök, vilket ger  inredningsinspiration till stilrent kök.

Familjen som bor här ville inte ha ett traditionsenligt stänkskydd i kakel. Silikonfogar som möglar och ser tråkiga ut var inget för dem, därför rekommenderade Malin från Kvänum kök en annan lösning. Ett stänkskydd med hålkälsbakkant i samma material som bänkskivan. Stänkskyddet sammanfogas med bänkskivan med en hålkäl som kan förklaras som en skålformad invändig radie i mötet mellan bänkskiva och stänkskydd.

Kök i trämaterial som ek, ask eller valnöt, gifter sig elegant med Corian komposit i färgen Weathered Aggregate.

Mamutdesign-skarvlös-bänkskiva-med-vask-i-Corian-Weathered-Aggregate

Vasken är skarvlöst helintegrerad i skivan. Corian kompositmaterial är det enda materialet som kan sammanfogas till skarvlöst.

Mamutdesign-Corian-Weathered-Aggregate-med-hålkälsbakkant

Stänkskydd med hålkälsbakkant är som allt i ett. Planomonterad häll ger en sömlös känsla till köket.

Mamutdesign-Corian-twist-eluttag-i-skivan-Weathered-Aggregate

Twist-eluttag infälld i skivan. Många moderna hem väljer infällda el och laddningslösningar.

Mamut - Skarvlösa bänkskivor i komposit

Mamut – Skarvlösa bänkskivor i komposit

En köksbänk i Corian(komposit) och färgen Lava Rock som är en central del av ett modernt och minimalistiskt kök. En del av Premium Interiors köksutställning. Med en köksö som är i ett helt stycke med extra tjock bänkskiva som skapar en känsla av att bänkskivan svävar. Köket innehåller många speciallösning så som tex dubbel Corian vask, svävande krukor, trådlös laddare för smart phone, dold infälld led belysning, nedsänkt arbetsyta vi häll/vask och hålkälsbakkant mot stänkskydd. Corian är möjligheternas material och Mamut kan tillverka alla möjliga unika lösningar till ditt kök i över 100 färger. Helt skarvlöst.

Välkommen till vår återförsäljare Premium Interior i Göteborg om du vill veta mer.