I Bjärred besöker vi en klassisk 70-tals villa med ett nytt kök från Kvänum. Här bor det en familj på fyra. Köket är ljust och rymligt, vilket gör den till naturlig mötesplats för familjen och deras vänner.

Valet av bänkskiva blev en i komposit från Mamut i Corian-färgen Weathered Aggregate. Den påminner om mönstrad betong, men i en varmare ton. Ett stilrent komplement till deras nya kök från Kvänum. Vasken är helintegrerad i köksön och består av samma komposit som bänkskivan. Twist-eluttaget är infällt och spishällen är nersänkt i bänkskivan, vilket ger oss ett sömlöst intryck.

– Det är fantastiskt att skarvar försvinner och att vask och bänkskiva är i ett, säger den stolta ägaren av det nya köket från Kvänum kök i Malmö.

Kök Kvänum Komposit Corian Weathered Aggregate

Här ser vi skarvlösa bänkskivor från Mamut tillsammans med köksinredning från Kvänum kök, vilket ger  inredningsinspiration till stilrent kök.

Familjen som bor här ville inte ha ett traditionsenligt stänkskydd i kakel. Silikonfogar som möglar och ser tråkiga ut var inget för dem, därför rekommenderade Malin från Kvänum kök en annan lösning. Ett stänkskydd med hålkälsbakkant i samma material som bänkskivan. Stänkskyddet sammanfogas med bänkskivan med en hålkäl som kan förklaras som en skålformad invändig radie i mötet mellan bänkskiva och stänkskydd.

Kök i trämaterial som ek, ask eller valnöt, gifter sig elegant med Corian komposit i färgen Weathered Aggregate.

Mamutdesign-skarvlös-bänkskiva-med-vask-i-Corian-Weathered-Aggregate

Vasken är skarvlöst helintegrerad i skivan. Corian kompositmaterial är det enda materialet som kan sammanfogas till skarvlöst.

Mamutdesign-Corian-Weathered-Aggregate-med-hålkälsbakkant

Stänkskydd med hålkälsbakkant är som allt i ett. Planomonterad häll ger en sömlös känsla till köket.

Mamutdesign-Corian-twist-eluttag-i-skivan-Weathered-Aggregate

Twist-eluttag infälld i skivan. Många moderna hem väljer infällda el och laddningslösningar.

Mamut - Skarvlösa bänkskivor i komposit

Mamut – Skarvlösa bänkskivor i komposit

En köksbänk i Corian(komposit) och färgen Lava Rock som är en central del av ett modernt och minimalistiskt kök. En del av Premium Interiors köksutställning. Med en köksö som är i ett helt stycke med extra tjock bänkskiva som skapar en känsla av att bänkskivan svävar. Köket innehåller många speciallösning så som tex dubbel Corian vask, svävande krukor, trådlös laddare för smart phone, dold infälld led belysning, nedsänkt arbetsyta vi häll/vask och hålkälsbakkant mot stänkskydd. Corian är möjligheternas material och Mamut kan tillverka alla möjliga unika lösningar till ditt kök i över 100 färger. Helt skarvlöst.

Välkommen till vår återförsäljare Premium Interior i Göteborg om du vill veta mer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som tidigare nämnt är möjligheterna med Corian oändliga, både när det kommer till färg, form och användningsområden. Det går att använda till allt ifrån som bänkskiva köket och badrummet till att ha som golv och fönsterbräde.

Tack vare att där inte är några skarvar i bänkskivan fastnar det inte smuts och är väldigt lätt att hålla ren. En övervägande fördel för många av de som äger en bänkskiva av Corian.

Här kan ni se Mamuts ”skarvlösa” bänkskiva i Lava Rock som är redo för leverans. Denna gång med en rostfri underlimmad diskho från Nordic Tech.

Lava Rock bänkskiva corian

När SF Bio renoverade sina offentliga toaletter valde de ”skarvlösa” bänkskivor från Mamut. SF Bio i Malmö såldes 2017 av Bonnier och då ändrades namnet från SF Bio till Filmstaden AB.

Vid extrema krav på vattensäkerhet, hållfasthet och långvarigt användande är det bara Corian som kan leverera.

corian sf bio malmö

Just denna lösning går från vägg till vägg och handfaten går att välja i önskad storlek och design. Vi skapar utifrån era önskemål.

sf bio malmö corian

Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri offert.

bistro royal mamut corian

Malmös vackraste restaurang – Bistro Royal – valde självklart Mamut som leverantör för att garanterat få högsta kvalitet! Fördelarna med Corian är att bitarna kan limmas ihop på plats för att få ett helgjutet skarvlöst utseende och design.bistro royal corian

Bistro Royal är en restaurang där man, i vacker och historisk miljö, bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras det klassiska rätter, ibland med en liten twist, alltid med största respekt för recept och råvaror. På Bistro Royal kan du äta lunch, a la carte eller bara stanna för att njuta av stunden med en kopp kaffe eller ett gott glas vin.
bistro royal corian mamut

Vill du veta mer om vår skarvfria bänkskiva i Corian? Välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare

mamut_bänkskiva_L_white

Mamutbänkskiva i Corian i en så kallad L form.

mamut_bänkskiva_L_white

Corian är det enda materialet som kan ge dig en skarvfri design. Besök eller kontakta närmsta återförsäljare om du vill veta mer!

mamut_badrum_neon

Badrumsinredning som är lite utöver det vanliga. Skarvfritt och fast yta. Vissa färger är tranculenta vilket innebär att dem släpper igenom ljus, vilket är perfekt i tex badrum, gästtoalett eller i offentlig miljö så som bardisk eller butiksdisk

Möjligheterna med materialet i Corian är nästintill obegränsade, det är endast fantasin som sätter stopp.

corian_badrumsinredning_neon

Vill ni veta mer om detta fantastiska material? Hitta närmsta återförsäljare!

Visste du att det är en Corianbänk från Mamut som du sätter dig på när du vilar benen under shoppingen på Emporia? mamut bänkskiva emporia hyllie

Detta är ett av våra många roliga projekt som vi på Mamut Design har fått vara med om.

badrumsinredning_corianHandfat, Energy 7730, kommod och högskåp ALLT I ETT, tillverkat helt i Corian® Glacier White!
Här behövs ingen tätmassa som silicon då allt är skarvlöst. Tätmassa är en buffert som tar upp olika rörelseförmågor i de olika materian, men silicon kan inte ersätta de vattentäta egenskaperna som Corian® har.
Denna badrumsinredning har en lång livstid och kommer bestå när övrig inredning är utsliten. Efter 20 år kan man dock behöva polera det kompletta handfatet för att återfå originalskicket. Självklart hjälper vi gärna till med detta!

Varmt välkomna att hör av er om ni är intresserade av att veta mer om denna inredning eller funderar över något annat 🙂

Corian Glacier White bänkskiva med vask, stänkskydd och med inbyggd låda för kryddor, oljor och annat som behövs i köket. Med allt i ett enda stycke blir det otroligt smidigt och snyggt.

Bild5

Bild7

Siematic 1

Mamut bänkskivor kan tillverkas i valfri form och storlek! Välkomna att höra av er vid intresse eller om ni har några frågor 🙂