Ett kök med en köksö som har en utbygd del i trämaterial. köksön har en vask. I bakgrunden löper resterande köket längs väggen.

Köksö och vägg i komposit corian, helt utan skarvar.

Om köket är hjärtat i hemmet, så är köksön kökets hjärta. Därför är denna unika design av köksö i komposit corian stjärnan i rummet.

Att besluta sig för en köksö kan kännas självklart. Däremot vilken funktion den ska ha i köket och hur det ska se ut, är inte alltid lika glasklart. Denna exceptionella lösning där funktionalitet möter högklassig design, gör köksön till en central plats i hemmet och en snackis vid middagsbordet.

Här möter naturelement, design och hantverk varandra. Materialet komposit Corian får köksön att se ut som att den är gjuten i ett. Den inbyggda vasken är helt skarvlös, vilket visar på fingertoppskänsla vid hantering av materialet och resultatet är ett högklassigt hantverk.

närbild på en tredel av en köksö som är bordet man kan sitta vid.

Komposit Corian gifter sig väl med naturmaterial för den exklusiva designkänslan.

Här är det inte bara hantverksdesignen av köksön som får köket att kännas modern och lyxig. Komposit Corian, i samma färg som köksön, används även till stänkskydd. Men istället för att bara täcka en mindre yta, är hela väggen i kompositmaterial.

Det sitter i detaljerna

Det skapar en enhetlig känsla som lugnar sinnet, men lugnet sitter även i detaljerna. En av dessa detaljer är inbyggda blandaren i väggen. Det finns inget i köket som stör designen eller funktionen, och det är något som gör köket unikt.

Detaljbild delad i två. till vänster detalj på inbyggd vattenkran i väggen. till höger bild på vasken som är inbygd i köksön.

Design och hantverksdetaljer ger köket en unik känsla.

När man designar och arbetar med material som komposit Corian skiva, är det sällan man behöver kompromissa. Corian finns i många olika färger som kan imiterar andra material som till exempel betong, marmor, granit och träd. Det blir därför enkelt att mixa och matcha materialen utan att förlora önskade känslan.

Köksö och stänkskydd i kompositmaterial är för den som vill leka med utformningen av detaljerna och skapa någonting unikt. Se vilka färger som det finns att välja mellan eller kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian.

Köket är byggt för Ballingslöv i Helsingborg, se fler av våra projekt här.

 

 

Kompositskivan används till bänkskiva, gavel och taket i detta kök. En unik skarvlös design i Corian från Mamut, där allt är sammanfogat.

Ett kök format efter bokstaven L i en utställning på HTH Lund. Material i träd och corian komposit.

Inramning av köket med färgen Witch Hazel i komposit Corian

Det är färgen Witch hazel som ramar in och ger köket en unik och lyxig känsla. Olika toner i beige löper om vartannat och leker sig fram. Varje skiva är skarvlöst sammanfogad vilket gör att mönstret behåller ett organiskt intryck.

Möjligheten att kunna skarvlöst sammanfoga mönsterklädda skivor utan att det blir hackigt, gör att slutresultatet ser ut att vara gjutet i ett. Det är vad som gör Corian till ett så tacksamt material att använda när man designar sitt kök. Det är fantasin som sätter gränsen, men slutresultatet ser alltid ut som ett gediget hantverk.

Två bilder på detaljer i kompositskivan som är sammanfogad utan skarvar där mönstert flyter på organiskt utan hack.

De skarvlöst sammanfogade skivorna låter mönstret flyta organiskt.

För att se de välvalda detaljerna, besök köket hos HTH i Lund. Vissa av detaljerna är i kompositskivan infrästa LED lampor som finns i takdelen. Vasken och kranen i magnifik kopparfärg kommer från Tapwell. Kopparfärgen tillsammans med komposit Corian Witch Hazel är som gjorda för varandra.

Två bilder på detaljer av ett kök. En på en kopparvask och en på en spishäll nedsänkt i bänkskivan

Vask och spishällen i harmoni med bänkskivan.

Spishällen från AEG är som en del av bänkskivan, för att det går att bygga in den lika diskret som fläkten ovanför. Detta HTH kök tillsammans med kompositskiva från Mamut är en fröjd för ögat.

Nyfiken på andra färger i Corian eller återförsäljare, välkommen att kontakta oss här.

En badrumsvask och vägg klädd i corian artista dust

Färgen Artista Dust pryder badrummet.

Komposit Corian är ett material som kan användas till många funktioner. Här kan du se hur den skarvlösa skivan kan kombineras med annan design.

Är materialet komposit Corian rätt för dig och ditt projekt? Den här digitala katalogen presenterar Corian Solid Surface potential på bästa sätt. Låt dig inspireras till vad Corian skarvlösa skivan kan användas till.

Komposit Corian som köksbänk, bänkskiva till disk eller stänkskydd är vanligt förekommande. Däremot kan man skapa mycket mer med kompositmaterialet, då den kan naturligt göras helt skarvlös, som till exempel till en badrums- eller köksvask.

Urvalet av färger för materialet Corian komposit gör att det passar perfekt även som väggdekor eller till en designdetalj. Se mer om det i katalogen och prata gärna med någon av våra återförsäljare om det är rätt material för dig.

Till den digitala katalogen (öppnas i nytt fönster)

En restaurang där mat åker på löpande band klädd i komposit corian artista dust.

Bardisk i färgen Corian Artista Dust

Specialanpassade köksskåp, platsbyggd sittdel och köksbänk i Corian. I det gemytliga skånska köket har familjens önskemål samarbetat med snickarglädjen och materialet Corian används för olika lösningar.

En kökssoffa inbyggd mellan två köksskåp under ett fönster. tegelvägg i bakgrunden.

Materialet komposit Corian kan användas till sittdelen, elementskydd och fönsterbänk.

Det är ett unikt och varmt välkomnat uppdrag att få bygga ett helt egengjort kök från A till O.

– Vårt tidigare kök var inte alls bra planerat. Trots att köket ligger mitt i huset, var det ingen plats där vi trivdes särskilt bra, berättar uppdragsgivaren.

För att ge familjen ett kök de önskar och kan trivas i, blev det en del specialmått och platsanpassade lösningar. Därför är inga av skåpen eller lådorna i standardmått, utan alla storlekar är framtagna endast för detta kök. Med en unik design på bänkskivan i färgen Antarctica i komposit Corian, blir det heller inga fula skarvar i bänkskivan. En porslinvask i köket var en efterlängtad dröm, vilket passar perfekt till Corian bänkskiva.

Ett hörnkök med sittdel. ljusa luckor och komposit corian bänk, trägolv.

Hela köket är måttbeställt efter önskemål och skräddarsytt efter behov.

– Nu har vi fått vårt kök precis som vi ville, och behövde inte kompromissa med särskilda standardmått.

En unik plats i köket är kökets sittdel som ger fri lejd till fantasi och kreativitet. Det är en liten platsbyggd kökssoffa mellan två köksskåp. Materialet Corian kan användas till olika ytor, till exempel som i sittdelen, utformat som en bänk med skåp, elementskydd samt fönsterbänk. En riktig myshörna under fönstret.

– Nu är köket en plats där vi umgås. Vi lagar mat ihop, bakar och gör både läxor och jobb. Älskar att bara vara där och njuta av de vackra färgerna från bänkskivan samt luckorna.

Närbild på köksbänken Antarctica i komposit Corian. Vita kakelplattor som ser ut som tegel i bakgrunden.

Köksbänken är i färgen Antarctica i komposit Corian, fri från skarvar.

Har du frågor om kompositmaterialet Corian och dess användningsområden? Kontakta oss här.

För att skapa den där härliga vårkänslan i ditt kök, kan en bänkskiva från Mamut ge det resultat som lyfter hela upplevelsen av köket. Återigen med att solens strålar börjar göra sig mer synliga, får vi ny energi att ta tag i exempelvis nya drömmar och projekt som vi skjutit på. Till följd av den nyfunna energin kanske det är ett nytt kök med en Mamutskiva som är just ditt vårprojekt?

Solen strålar in i ett nyrenoverat kök från Mamut.

Solens strålar framhäver det stilrena köket. Vasken är i det tåliga kompositmaterialet Silgranit från Blanco.

I skånska Staffanstorp finns det här fräscha och lantliga kök från kökstillverkaren Smedstorp och med en bänkskiva från Mamut. Först monteras köket för att därefter toppas av en unik bänkskiva i materialet Corian från Mamut. Bänkskivan är levererad i exakt mått helt efter kundens önskemål, som ett resultat av de drömmar kunden hade om det slutliga köket. 

Mamut skarvlös bänkskiva i Corian Silver Gray, som bidrar till att skapa den där härliga vårkänslan när solens strålar in.

Bänkskiva från Mamut i harmoni med köket från Smedstorp.

Bänkskivan i färgen Silver Gray i materialet Corian har inga synliga skarvar. Direkt efter montering på plats hos kunden, har alla delar sammanfogats till en enda hel bänkskiva. Denna möjligheten är unik för Mamuts bänkskivor, därför att alla delar sammanfogas till en enda efter att alla delar monterats. Till och med stänkskyddet är sammanfogat med bänkskivan, vilket innebär att kunden nu slipper silikonfogar som samlar smuts.

Hålkälsbakkant med stänkskydd, utan synliga skarvar i bänkskivan från Mamut.

Skapa vårkänsla med en bänkskiva från Mamut!  

Välj en bänkskiva i kompositmaterialet Corian från Mamut om du vill ha Unik Design Till Köket. Kontakta oss här.

 

Inköpsställen för att skapa vårkänsla med en bänkskiva från Mamut

  • Köksbänken i färgen Silver Gray i materialet Corian kommer från Mamut
    • Här kan du läsa mer om materialet och dess oändliga möjligheter.
  • Vasken i Silgranit från Blanco. 
  • Köksinredningen kommer från Smedstorps Snickeri. Den säljs bland annat hos Mamuts återförsäljare på Elon i Svågertorp Malmö.

 

 

November månad brukar innebära black friday och cyber monday. Det är månaden som huserar första advent och leder oss in i julfirandet. Alltså är det en månad fylld med planering inför julklappar och en ständig jakt efter lite rabatt.

Därför lanserar vi en kampanj  för våra nya färger i Mamut skarvlös komposit som gäller hela November.

Färgerna introducerades under oktober månad och finns att finna hos våra återförsäljare, klicka här för lista på återförsäljare. Varje återförsäljare har ett särskilt erbjudande för just ditt område! Du är också välkommen att kontakta oss på info@mamutdesign.se för dina frågor gällande mamutskiva corian komposit. Blir det nytt kök i julklapp? Kanske ett badrum? Årets julklapp 2021, är det ett utekök?

Det enda vi vet med säkerhet är vilka färger som gäller för rabattjakten i november.

Artista Beige

Artista Canvas

Artista Dust

Artista Gray

Carrara Crema

Carrara Lino

Sand Storm

Sparkling Granita

Från vänster: Artista beige, Artista canvas, Artista dust, Artista gray, Carrara crema, Carrara Lino, Sprakling Granita.

Höstens färger är här! Mamutskiva komposit corian har fått tillökning av nya jordnära färger. Oavsätt om mamutskivan ska klä ett kök, badrum, kontor eller en möbel är de nya färgerna som gjorda för uppdraget.

Carrara Crema

Mamut skarvlösa bänkskivor i Corian komposit färgen Carrara Crema. En varm beige bakgrund förstärkt med lockande mönster som framkallar klassisk sten.

Carrara Lino

Färgen Carrara Lino lyfter Mamut skarvlösa skiva till ny nivå. Vackra grå mönster går genom den svala vita ytan för att skapa en perfekt tolkning av klassiskt inspirerad sten.

Artista Beige

Denna färg innehåller mer hemligheter och detaljer än vad vi kan se. Artista Beige är förstärkt med liknande toner och nyanser för att skapa ett komplext utseende som tillför modernitet till den varma färgen på ytan. 

Artista Canvas

Här målar vi med breda penseldrag. En bekväm, varm elfenbenyta erbjuder en fristad för virvlande mönster bland spridda, ljusa partiklar. Den skarvlösa skivan låter färgens organiska flöde komma till sin rätt. 

Artista Dust

Artista Dust är som lugnet i stormen. Mörkgrå, monokroma element virvlar in i bakgrunden och skapar en estetik som resonerar med flera designstilar. Färgen skapar en lyxkänsla oavsätt skivans användningsområde.

Artista Gray

Bestående grå uppdateras med det invecklade mönstret inom ytan. Mörkare penseldrag flyter genom den ljusare grå bakgrunden för innovativ attraktion. En riktigt snygg färg som inspirerar. 

Sparkling Granita

Detaljer, detaljer, detaljer! Den här färgen lyckas kombinera en klassisk yta med extra lyxkänsla. Genomskinliga och mousserande partiklar skapar en sprudlande effekt i denna fräscha vita yta för att förmedla energi och visuell väg.

För att se andra färger och för mer inspiration besök corian färger.

 

 

 

– Vi var nöjda med formen på köket men kände att det var dags att uppdatera utseendet, säger Sandra Sofinet som tar oss genom familjens resa till det nya köket och berättar om de speciallösningar som enligt henne är pricken över i.

komposit corian mamutskiva

Det nya köket med komposit corian mamutskiva i färgen corian carbon aggregate.

I en enplansvilla I Södra Skåne bor familjen Sofinet som valde att satsa på ett nytt, personligt kök. Originalet var ett standard kök från IKEA som familjen uppdaterade med nya luckor från en specialleverantör

– Vi visste vilken färg och vilket mönster vi ville ha på luckorna, men materialet till bänkskivan valde vi efter ett besök hos bekanta som hade mamutskiva komposit corian, berättar Sandra Sofinet.

Hemma hos deras bekanta blev familjen inspirerad, de såg vad man kan göra med materialet som är annorlunda. Det kunde identifiera vilka lösningar som skulle vara möjliga för deras personliga behov.

laddningsstation köksbänk

Trådlös mobilladdare inbyggd i kökets bänkskiva laddar telefoner och surfplattor.

– Det blir dels mer exklusivt i materialval och sen kunde vi lägga till personlig touch och finess. Exempelvis, har vi mobilladdare som är inbyggda under bänkskivan, alltså trådlös laddning samt pop up eluttag. Mamut satte samma färg och material på toppen av eluttaget vilket gör eluttaget osynligt när det är sänkt I bänkskivan, berättar Sandra Sofinet.

Det är detaljer som trådlös laddstation I bänkskivan och eluttag, som man kan klicka ner och gömma I bänkskivan, som för familjen Sofinet är det lilla extra I deras kök.

pop-up eluttag i köksbänk

Pop up eluttag täckt med mamutskiva kompisit corian I färgen corian carbon aggregate.

-En annan sak vi föll för var att det inte finns några som helst skarvar eller övergångar. Köksbänken ser ut som gjutet ett helt stycke och det finns inga spår från att det levererades i delar, säger Sandra Sofinet.

Hon tillägger att det är någonting hon verkligen uppskattar,

-Helheten ger en helt annan känsla. Vi slipper fog som ska tvättas och rengöras och inte ser så snyggt ut efter några år. Materialet håller I all evighet också, för att fläckar och repor kan vi bara putsa upp och snygga till, noterar Sandra.

Som en sista detalj I deras kök nämner Sandra vasken,

– Det är som att bänkskivan bara blir till en diskho, jag tycker att det är en cool detalj.

skarvlös dubbelvask

Skarvlös diskho i färgen corian carbon aggregate bidrar till helhetskänslan i köket.

Likt många familjer har familjen Sofinet arbetat hemifrån det senaste året och köket har blivit en central plats i vardagen. Särskilt uppskattad är delen som går ut som en köksö

– Det är den perfekta sociala ytan. Det är där vänner hänger när de kommer på besök, det är där barnen sitter när de hjälper till med matlagningen, berättar Sandra Sofinet.

Hon avslutar vårt samtal med att berätta hur mycket hon uppskattade den personliga hjälpen familjen fick av Mamut vid beslut- och byggprocessen,

– För oss var detta en stor investering. Det krävs att man får lov att ställa frågor, och vi hade många frågor. Vi fick många prover hemskickade, det fanns alltid hjälp till det vi kände oss osäkra på, vilket vi verkligen uppskattade. Samma gäller när bänkskivan skulle sättas på plats. Vi pratade om var vi skulle ha eluttagen och montörerna kom med goda tips och förslag.

vask bänkskiva och stänkskydd i ett

Ett skarvlöst flöde från vask till stänkskydd ger köket ett härligt flöde.

Läs mer om mamutskiva corian kök under Corian Kök

Vårt utekök följde med till Böda Sand för lite avkoppling och semesterfirande.

Mottot våga vägra innekök förde oss till Böda Sand med Mamut komposit corian utekök. Semestern började med att lasta in uteköket, som väger närmare 450kg, i bilen. Väl på campingen tog det knappa 30 minuter att lasta av den. Uteköket drivs av bilbatteri och grillen är en gasolgrill, därför är den så gott som klar för användning när den hamnar på önskad plats. Det enda som behöver göras är att fylla kökets vattentank med vatten och tända grillen.

Uteköket bidrog till att vi kunde njuta av varierad matlagning utomhus, till exempel baka pizza. Självklart kom vi förberedda! På grillen landade två pizzastenar som värmdes upp och degen kom från campingens lokala pizzeria. Det blev både olika pizzaklassiker samt en dessertpizza för de sötsugna.

Pizzabakning på grill med pizzasten

Pizzasten används för att kunna baka hemmagjord pizza på grillen

Men, ingen semester är komplett utan en riktig grillfest. Den sista kvällen var det burgare som intog grillen och här kommer receptet på vår specialburgare för fortsatt semesterkänsla.

Recept burgare: Mamutburgaren

  • Bröd är munkar med äppelfyllning (köper fryst), rostas lite på grillen.
  • Köttet är högrevsburgare och hemligheten är att röra köttfärsen så lite som möjligt. Toppa med salt och peppar
  • Osten är pepparjack ost, två skivor på varje burgare.
  • Röran består av bacon, chili och majonäs, salt och peppar.
Recept burgare på äppelmunk och högrev

Mamutburgaren på högrev med baconröra och munk istället för burgarbröd

Mer om utekök under Portfolio och Information.

 

Mamut koncept för ditt utekök – våga vägra innekök!
Ett kök i trädgården är mer än bara vardagslyx, det är där sommarminnen blir till.

På sommaren stänger vi dörren till inneköket, vi vill vara ute och umgås, laga mat tillsammans. Utekök på altan är inte bara snyggt men också väldigt praktiskt. Flytta ut alla bestick, kryddor knivar och skärbrädor. Fyll kylen med mat och kall dryck och bara njut av att slippa springa ut och in.

Glöm inte solhatt eller solkräm!

Oavsett om du bygger ditt själv eller satsar på färdiga utekök, så glöm inte att dra ut varmvatten till vasken i utomhusköket. Vi vet hur svårt det är att få bort marinad från fingrarna i kallt vatten, riktigt tufft!

Någonting som också är tufft är vädret. Som vi vet kan en dag ibland innehålla fyra årstider. En bänkskiva till utekök, i till exempel komposit corian, klarar att stå utomhus året om. Det blir ett utekök som tål regn och rusk helt enkelt.

utekök mamutskiva corian komposit

Utomhusköket har byggts med mamutskiva i komposit Corian. Färgen som klär sidorna och rygg är Corian Sagebrush och även luckor är tillverkade i komposit. Invändigt hittar vi lådor, kyl från Dometic och gasolflaskor. Gasol grill Napoleon BIG38 inkl rotisserie med brännare och sissle zoon. Rostfri vask Smeg VSTQ50-2 med blandare Smeg MID5CR

Samla sällskapet och njut av en drink medan kocken löser middagen. Bänkskiva komposit corian från mamut.

De bästa och varmaste sommarminnen kretsar ofta runt maten, därav är vi inte förvånade över intresset för utekök med grill. Däremot är utekök med bardisk en riktig hit för den som älskar att underhålla, hörde vi drinkfest?

Möjligheterna är oändliga och för mer bilder och inspiration på utekök besök:

Portfolio och Information

Glad Sommar!