Ett L-format kök med en köksö i mitten som har en vinkyl, bardisk och spisplatta.

Köksön med inbyggd vinkyl och lyxig design

Vardagslyx blir till vardag när köksön har inbyggd och lättillgänglig vinkyl, samt en bardisk att underhålla gäster vid.

Till känslan av vardagslyx bidrar även valet av komposit Corian som material till bänkskiva i färgen Artista Canvas. Det är en elegant och modern färg i färgserien Artista, som är specialdesignat av konstnärer. Därför liknar bänkskivans dekorativa mönster en tavla och är unik i sin design. Eftersom färgvalet känns lyxigt i sig, är det mindre förvånansvärt att just Artista Canvas blev valet till en lyxig köksö med vinkyl.

detaljbild av en spisplatta inbyygd i köksö

Artista Canvas är en färg, specialdesignad i samarbete med konstnärer.

Förutom de skräddarsydda köksytorna, har vitrinskåpet åter intagit sin plats i köket. Moderna vitrinskåp har nu uppsving i popularitet, vilket passar perfekt till vardagslyxkänslan, tillsammans med bänkskiva i komposit Corian från Mamut.

Men vad är Corian? Corian är ett solid surface-material känt för sin hållbarhet, släta yta utan skarvar och flexibilitet. En av de största fördelarna med Corian är dess hygieniska egenskaper. Materialet är icke-poröst, vilket innebär att det inte absorberar vätskor eller smuts, vilket gör det lätt att rengöra och underhålla. Detta gör Corian till ett utmärkt val för kök, där renlighet och hygien är av högsta prioritet.

köksö från kortsidan med samma material som toppskiva.

Mönstret i Corian Artista Canvas flyter organisk över skarpa kanter.

Därför är det enkelt att skapa skräddarsydda lösningar, likt lyxig köksö med vinkyl och bar. Vill du veta mer så kan du kontakta oss, eller börja designa din bänkskiva med vårt verktyg.

En Inbyggd köksvask i samma material som bänkskiva

Med materialet kan man ha vasken inbyggd i samma mönster och material, helt skarvlöst. 

Utekök mamutdesign corian komposit lava rock utomhus med bar

Uteköket som tål regn är gjort i material Corian komposit, och byggt för att vara ditt kompletta kök utomhus med grill, kylskåp, arbetsyta och rinnande vatten. Ett utekök utan avlopp helt enkelt.

Att laga mat utomhus är höjden av vardagslyx. Corian material med sina unika egenskaper har tillsammans med Mamuts erfarenhet av restaurang och storkök gjort Mamut utekök till verklighet. Det är ett drömkök utomhus.

Corian är ett perfekt material för bänkskiva till utekök. Kompositmaterialet har motståndskraft mot elementen mot fukt, frost och miljöföroreningar. Uteköket byggdes för 10 år sedan och står stolt och vackert än idag. Se detaljer i nedan bildspel.

Komposit Corian till utekök är ett säkert val, även när det kommer till färgen. Därav det breda urvalet av färger med utmärkt UV-beständighet, som ser till att uteköket behåller sin skönhet, år efter år. Därför kan du vara säker på att bänkskivan på uteköket inte tappar i färg, se alla passande färger här.

Sömnlös integration

Materialet Corian kan enkelt sammanfogas, vilket skapar ett sömlöst utseende. Därför gör det idealiskt för  bänkskivor och toppskivor utomhus.

Det är få begränsningar med Mamuts utekök, bara möjligheter. Därför är det enkelt att skapa det ultimata utomhusköket som passar din stil och livsstil. Kontakta oss idag för att skapa dina drömmars utekök med Mamut.

Utekök mamutdesign corian komposit lava rock utomhus med bar

Ett kök med mörk inredning och corian lava rock bänkskiva med en köksö i förgrunden

Lava rock är den populäraste färgen som passar väl till olika inredningar.

Den populäraste färgen till bänkskiva i köket är Lava rock. Förutom det är kompositmaterialet Corian även ett hållbart miljöval.

Färgen Lava rock har en grå botten med inslag av rostiga- och blandade nyanser av grå ton. Populariteten ligger i att den organiska mönsterbilden tillsammans med färgdjupet gör så att Corian Lava rock passar bra ihop med både målade- och träluckor.

Som i detta kök nedan, där vi gjorde en unik lösning med stort fritt överhäng. Kökets design känns exklusiv och välplanerad samtidigt, och det är möjligt på grund av materialet.

en köksö som ser ut att sväva i mitten av köket med corian lava rock som bänkskiva

En unik svävande köksö i färgen Lava rock som även är ett hållbart miljöval av material till bänkskiva.

Däremot är kompositmaterial till köksbänkar inte endast ett snyggt val som ger utrymme för designlösningar. Utan Corian är ett kompositmaterial som till två tredjedelar består av naturligt material, som till exempel en restprodukt från när man utvinner aluminium ur bauxit.

Eftersom fabriken som tillverkar materialet har noll spill i tillverkningsprocessen, är Corian ett hållbart val till köksbänkskiva.

I vår tillverkning använder vi nästan allt material, eftersom vi kan sammanfoga mindre bitar till större och på så vis använder vi det mesta av materialet.

En kökslänga med en dubbelvask i svart som är vid ett fönster.

En speciallösning av dubbelvask är möjlig tack vare materialets unika egenskaper. Helt skarvlös, inbyggd köksvask.

Återbruk av materialet

Bänkskivorna kan även återbrukas, förlängas och kortas ner och byggas om till en ny lösning. Är man trött på att ha det i köket, går det att bygga om för tvättstuga, barnens nya lägenhet eller till sommarstugan. Eller varför inte bygga om köksbänken till ett snyggt och praktiskt utekök?

Här kan du designa egen bänkskiva till ditt kommande projekt och vi hjälper dig med att bygga- och bygga om skivorna. Kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian. Se fler av våra projekt här. Vi tar hand om din gamla Corian skiva.

detaljbild över en inbyggd dubbelvask.

Vasken är gjord i samma material som bänkskivan och därför är ytorna är helt skarvlösa.

Insidan av restaurang KhaiMui Helsingborg

Interiören på restaurangen är ett av våra specialprojekt

Mamut design finns där kreativitet och snickeri får leka. Från exklusiva bänkskivor för privata kök, till hela restauranginredningar åt kända kedjor och varumärken.

Med över 30 års erfarenhet på nacken, vet vi vad som krävs för att möta de stora krav som ställs på miljö, hälsa och hållbarhet. Det kräver bland annat material som tål att bli utsatt för hårt slitage dagligen. Inredningsmaterial som tål vatten och fukt, är lättskött och hygieniskt.

Därför har vi för restaurangen Khai & Mui i Helsingborg, tillverkat snickerier i vatten och stryktåligt högtryckslaminat. Högtryckslaminat har idag ersatt riktigt trä, för det är mer tåligt för värme och tryck.

Bardelen på restaurangen i ljust träd

Baren på Khai & Mui

Toppskivor är tillverkade i komposit Corian som tål det höga slitaget. En annan fördel med att använda just kompositmaterialet Corian för toppyta, är till exempel att det behövs inga glidlister för brickbanor. Mamutskivan i komposit Corian klarar det hårda slitaget från brickor och tallrikar.

Förutom de praktiska fördelarna med kompositmaterial Corian, är det även estetiskt tilltalande. Inredningsdesign och Corian hör ihop, som på Khai & Mui i färgen Cocoa brown. Restaurangen är ett av våra specialprojekt där vi har tillverkat bland annat bufféer, bar, avdelare och bokhyllor.

Inredningsprojektet är gjort tillsammans med inredaren Zesty Interior som har ritat och levererat allt till denna restaurang. Testa vårt verktyg för att skapa din egna lösning och få prisförslag direkt. Kontakta oss med frågor gällande specialprojekt eller kompositmaterial . Se fler av våra projekt här.

Buffédelen inne på restaurangen Khai & Mui

Bufféserveringen

Restaurnag Malmö eatery bardisk och serveringsdel.

Bänkskivan till bardisken och serveringsytan är i Corian Sagebrush.

Ett material som är gjort för offentlig miljö är komposit Corian®. På Restaurang Eatery i World Trade Center i Malmö hittar vi Corian® i färgen Sagebrush från bardisk till eldstad.

Det här är ett specialprojekt där både snickarglädjen, kreativiteten och mamutskivan i komposit Corian® har fått största utrymmet. Projektet är en renovering och nybygge av en befintlig restaurang till ett nytt koncept med ny ägare.

Här har det snickrats på bardiskar, serveringsytor, frontpaneler, väggar och den stämningsgivande eldstaden. Kompositmaterialet Corian®, som innehåller ingen silica, i färgen Sagebrush används till merparten av toppskivor och några väggar.

öppen eldstad i en restaurang

Bänkskivan i den öppna eldstaden är Corian Sagebrush

Varierad tjocklek på bänkskivan

Det är tunnare- och tjockare skivor av kompositmaterialet som varvas med varandra, vilket leker med design och funktion. Materialet gör det möjligt att skapa helt skarvfria ytor som tillför lyxkänsla, men bidrar även till hälsosam och sanitär miljö. Tre olika tjocklekar 12, 20 och 200mm skapar en unik känsla som endast Mamut design kan skapa med de unika egenskaper som Corian® bjuder på.

bardisken på malmö eatery har tjockare bänkskiva.

Bardisksken är i tjockare kompositskiva

Förutom allt arbete med att ta fram mamutskivan till de olika ytorna, har snickarglädjen utvidgats till andra områden. Frontpaneler med profilerade lister i betsat ädelträ, nya snickerier och platsanpassade lösningar. Här har betsad ek lackerats med extra tålig lack för offentlig miljö för att klara vatten och hårda tag.

Anledningen varför bänkskiva i kompositmaterial passar väl för den offentlig miljön, är att skivan kan användas för både arbetsytor som till exempel bar, och på slitytor som brickbanor och diskar i publika miljöer.

Restaurangen malmö eatery matsalen

Harmoni och design lyfter serveringsytorna i restaurangen

Med skivan kan man även skapa designelement för interiör. Materialets flexibilitet och användningsområden är helt enkelt många och det inspirerar till kreativa lösningar.

Kompositmaterial är för den som behöver skräddarsydda lösningar och vill skapa någonting unikt. Testa vårt verktyg för att skapa din egna lösning och få prisförslag direkt. Kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial . Se fler av våra projekt här.

Ett kök som går i L form med spis och vask.

Köksbänken är helt skräddarsydd för att passa kökets unika form.

Köket som är beläget i en vindsvåning består av många vinklar och vrår. Här har mamutskivan i komposit Corian fått glänsa för att maximera arbetsytorna.

Att skapa goda arbetsytor i ett vindsvångskök, där lutande tak försvårar tillgängligheten är en utmaning som kräver skräddarsydda lösningar. Därför är Corian ett tacksamt material att arbeta med när flexibilitet är ett av attributen som krävs av köksbänkskivan.

I denna vindsvåning blev lösningen för fler arbetsytor att låta bänkskivan följa längst tre av kökets väggar med integrerad bakkant och en hylla bakom hällen. Hela skivan hänger ihop i ett stycke utan några synliga eller kännbara skarvar, som kan samla smuts och bakterier.

Ett kok i U-form är i en vindsvåning. bakom hällen finns en inbyggd hylla.

Bakom hällen finns hyllan som är helt inbyggd för att passa kökets behov.

Kökets bänkskiva är i färgen Corian Sagebrush som är ett härligt organiskt mönster mot en greige bakgrund. Köksbänkskivan matchar till köksluckorna Bistro från Ballingslöv i Lund som ljusar upp köket.

De skräddarsydda lösningar från Mamut design av bänkskivan tillsammans med kök från Ballingslöv nyttjar nu kökets vrår och vinklar på ett optimalt sätt. Köket växte och fick plötsligt stora ytor med bra belysning i form av infrästa ledslingor under ovanskåpen.

L format kök med en inbyggd vask och sammamaterial för köksbänk som stänkskiva.

Här faller ljuset naturligt från de infrästa lamporna och framhäver mönstret i Corian Sagebrush.

Integrerat kök

Förutom att vasken och hällen är helt integrerade i bänkskivan, är även andra köksvaror integrerade. I skåpsraden under snedtaket är frys från Siemens integrerad och i skåpet vid sidan om finns mikrovågsugnen. Fläkten är en downdraft från Bora, där smidig installation med kolfilter gjordes. Som pricken över i:et är blandaren från Tapwell i kulören Brushed black crome.

Kompositmaterial är för den som behöver skräddarsydda lösningar och vill skapa någonting unikt. Testa vårt verktyg för att skapa din egna lösning och få prisförslag direkt. Kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian. Se fler av våra projekt här.

En köksvask helt nedsänk och integrerad i köksbänken

Här är vasken helt integrerad med köksbänken.

 

Ett kök med en köksö som har en utbygd del i trämaterial. köksön har en vask. I bakgrunden löper resterande köket längs väggen.

Köksö och vägg i komposit corian, helt utan skarvar.

Om köket är hjärtat i hemmet, så är köksön kökets hjärta. Därför är denna unika design av köksö i komposit corian stjärnan i rummet.

Att besluta sig för en köksö kan kännas självklart. Däremot vilken funktion den ska ha i köket och hur det ska se ut, är inte alltid lika glasklart. Denna exceptionella lösning där funktionalitet möter högklassig design, gör köksön till en central plats i hemmet och en snackis vid middagsbordet.

Här möter naturelement, design och hantverk varandra. Materialet komposit Corian får köksön att se ut som att den är gjuten i ett. Den inbyggda vasken är helt skarvlös, vilket visar på fingertoppskänsla vid hantering av materialet och resultatet är ett högklassigt hantverk.

närbild på en tredel av en köksö som är bordet man kan sitta vid.

Komposit Corian gifter sig väl med naturmaterial för den exklusiva designkänslan.

Här är det inte bara hantverksdesignen av köksön som får köket att kännas modern och lyxig. Komposit Corian, i samma färg som köksön, används även till stänkskydd. Men istället för att bara täcka en mindre yta, är hela väggen i kompositmaterial.

Det sitter i detaljerna

Det skapar en enhetlig känsla som lugnar sinnet, men lugnet sitter även i detaljerna. En av dessa detaljer är inbyggda blandaren i väggen. Det finns inget i köket som stör designen eller funktionen, och det är något som gör köket unikt.

Detaljbild delad i två. till vänster detalj på inbyggd vattenkran i väggen. till höger bild på vasken som är inbygd i köksön.

Design och hantverksdetaljer ger köket en unik känsla.

När man designar och arbetar med material som komposit Corian skiva, är det sällan man behöver kompromissa. Corian finns i många olika färger som kan imiterar andra material som till exempel betong, marmor, granit och träd. Det blir därför enkelt att mixa och matcha materialen utan att förlora önskade känslan.

Köksö och stänkskydd i kompositmaterial är för den som vill leka med utformningen av detaljerna och skapa någonting unikt. Se vilka färger som det finns att välja mellan eller kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian.

Köket är byggt för Ballingslöv i Helsingborg, se fler av våra projekt här.

 

 

Kompositskivan används till bänkskiva, gavel och taket i detta kök. En unik skarvlös design i Corian från Mamut, där allt är sammanfogat.

Ett kök format efter bokstaven L i en utställning på HTH Lund. Material i träd och corian komposit.

Inramning av köket med färgen Witch Hazel i komposit Corian

Det är färgen Witch hazel som ramar in och ger köket en unik och lyxig känsla. Olika toner i beige löper om vartannat och leker sig fram. Varje skiva är skarvlöst sammanfogad vilket gör att mönstret behåller ett organiskt intryck.

Möjligheten att kunna skarvlöst sammanfoga mönsterklädda skivor utan att det blir hackigt, gör att slutresultatet ser ut att vara gjutet i ett. Det är vad som gör Corian till ett så tacksamt material att använda när man designar sitt kök. Det är fantasin som sätter gränsen, men slutresultatet ser alltid ut som ett gediget hantverk.

Två bilder på detaljer i kompositskivan som är sammanfogad utan skarvar där mönstert flyter på organiskt utan hack.

De skarvlöst sammanfogade skivorna låter mönstret flyta organiskt.

För att se de välvalda detaljerna, besök köket hos HTH i Lund. Vissa av detaljerna är i kompositskivan infrästa LED lampor som finns i takdelen. Vasken och kranen i magnifik kopparfärg kommer från Tapwell. Kopparfärgen tillsammans med komposit Corian Witch Hazel är som gjorda för varandra.

Två bilder på detaljer av ett kök. En på en kopparvask och en på en spishäll nedsänkt i bänkskivan

Vask och spishällen i harmoni med bänkskivan.

Spishällen från AEG är som en del av bänkskivan, för att det går att bygga in den lika diskret som fläkten ovanför. Detta HTH kök tillsammans med kompositskiva från Mamut är en fröjd för ögat.

Nyfiken på andra färger i Corian eller återförsäljare, välkommen att kontakta oss här.

En badrumsvask och vägg klädd i corian artista dust

Färgen Artista Dust pryder badrummet.

Komposit Corian är ett material som kan användas till många funktioner. Här kan du se hur den skarvlösa skivan kan kombineras med annan design.

Är materialet komposit Corian rätt för dig och ditt projekt? Den här digitala katalogen presenterar Corian Solid Surface potential på bästa sätt. Låt dig inspireras till vad Corian skarvlösa skivan kan användas till.

Komposit Corian som köksbänk, bänkskiva till disk eller stänkskydd är vanligt förekommande. Däremot kan man skapa mycket mer med kompositmaterialet, då den kan naturligt göras helt skarvlös, som till exempel till en badrums- eller köksvask.

Urvalet av färger för materialet Corian komposit gör att det passar perfekt även som väggdekor eller till en designdetalj. Se mer om det i katalogen och prata gärna med någon av våra återförsäljare om det är rätt material för dig.

Till den digitala katalogen (öppnas i nytt fönster)

En restaurang där mat åker på löpande band klädd i komposit corian artista dust.

Bardisk i färgen Corian Artista Dust

Specialanpassade köksskåp, platsbyggd sittdel och köksbänk i Corian. I det gemytliga skånska köket har familjens önskemål samarbetat med snickarglädjen och materialet Corian används för olika lösningar.

En kökssoffa inbyggd mellan två köksskåp under ett fönster. tegelvägg i bakgrunden.

Materialet komposit Corian kan användas till sittdelen, elementskydd och fönsterbänk.

Det är ett unikt och varmt välkomnat uppdrag att få bygga ett helt egengjort kök från A till O.

– Vårt tidigare kök var inte alls bra planerat. Trots att köket ligger mitt i huset, var det ingen plats där vi trivdes särskilt bra, berättar uppdragsgivaren.

För att ge familjen ett kök de önskar och kan trivas i, blev det en del specialmått och platsanpassade lösningar. Därför är inga av skåpen eller lådorna i standardmått, utan alla storlekar är framtagna endast för detta kök. Med en unik design på bänkskivan i färgen Antarctica i komposit Corian, blir det heller inga fula skarvar i bänkskivan. En porslinvask i köket var en efterlängtad dröm, vilket passar perfekt till Corian bänkskiva.

Ett hörnkök med sittdel. ljusa luckor och komposit corian bänk, trägolv.

Hela köket är måttbeställt efter önskemål och skräddarsytt efter behov.

– Nu har vi fått vårt kök precis som vi ville, och behövde inte kompromissa med särskilda standardmått.

En unik plats i köket är kökets sittdel som ger fri lejd till fantasi och kreativitet. Det är en liten platsbyggd kökssoffa mellan två köksskåp. Materialet Corian kan användas till olika ytor, till exempel som i sittdelen, utformat som en bänk med skåp, elementskydd samt fönsterbänk. En riktig myshörna under fönstret.

– Nu är köket en plats där vi umgås. Vi lagar mat ihop, bakar och gör både läxor och jobb. Älskar att bara vara där och njuta av de vackra färgerna från bänkskivan samt luckorna.

Närbild på köksbänken Antarctica i komposit Corian. Vita kakelplattor som ser ut som tegel i bakgrunden.

Köksbänken är i färgen Antarctica i komposit Corian, fri från skarvar.

Har du frågor om kompositmaterialet Corian och dess användningsområden? Kontakta oss här.