Som tidigare nämnt är möjligheterna med Corian oändliga, både när det kommer till färg, form och användningsområden. Det går att använda till allt ifrån som bänkskiva köket och badrummet till att ha som golv och fönsterbräde.

Tack vare att där inte är några skarvar i bänkskivan fastnar det inte smuts och är väldigt lätt att hålla ren. En övervägande fördel för många av de som äger en bänkskiva av Corian.

Här kan ni se Mamuts ”skarvlösa” bänkskiva i Lava Rock som är redo för leverans. Denna gång med en rostfri underlimmad diskho från Nordic Tech.

Lava Rock bänkskiva corian

När SF Bio renoverade sina offentliga toaletter valde de ”skarvlösa” bänkskivor från Mamut. SF Bio i Malmö såldes 2017 av Bonnier och då ändrades namnet från SF Bio till Filmstaden AB.

Vid extrema krav på vattensäkerhet, hållfasthet och långvarigt användande är det bara Corian som kan leverera.

corian sf bio malmö

Just denna lösning går från vägg till vägg och handfaten går att välja i önskad storlek och design. Vi skapar utifrån era önskemål.

sf bio malmö corian

Välkommen att kontakta oss för kostnadsfri offert.

bistro royal mamut corian

Malmös vackraste restaurang – Bistro Royal – valde självklart Mamut som leverantör för att garanterat få högsta kvalitet! Fördelarna med Corian är att bitarna kan limmas ihop på plats för att få ett helgjutet skarvlöst utseende och design.bistro royal corian

Bistro Royal är en restaurang där man, i vacker och historisk miljö, bjuds på en kulinarisk resa genom Europa. I en unik lokal serveras det klassiska rätter, ibland med en liten twist, alltid med största respekt för recept och råvaror. På Bistro Royal kan du äta lunch, a la carte eller bara stanna för att njuta av stunden med en kopp kaffe eller ett gott glas vin.
bistro royal corian mamut

Vill du veta mer om vår skarvfria bänkskiva i Corian? Välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare

mamut_bänkskiva_L_white

Mamutbänkskiva i Corian i en så kallad L form.

mamut_bänkskiva_L_white

Corian är det enda materialet som kan ge dig en skarvfri design. Besök eller kontakta närmsta återförsäljare om du vill veta mer!

mamut_badrum_neon

Badrumsinredning som är lite utöver det vanliga. Skarvfritt och fast yta. Vissa färger är tranculenta vilket innebär att dem släpper igenom ljus, vilket är perfekt i tex badrum, gästtoalett eller i offentlig miljö så som bardisk eller butiksdisk

Möjligheterna med materialet i Corian är nästintill obegränsade, det är endast fantasin som sätter stopp.

corian_badrumsinredning_neon

Vill ni veta mer om detta fantastiska material? Hitta närmsta återförsäljare!

Visste du att det är en Corianbänk från Mamut som du sätter dig på när du vilar benen under shoppingen på Emporia? mamut bänkskiva emporia hyllie

Detta är ett av våra många roliga projekt som vi på Mamut Design har fått vara med om.

badrumsinredning_corianHandfat, Energy 7730, kommod och högskåp ALLT I ETT, tillverkat helt i Corian® Glacier White!
Här behövs ingen tätmassa som silicon då allt är skarvlöst. Tätmassa är en buffert som tar upp olika rörelseförmågor i de olika materian, men silicon kan inte ersätta de vattentäta egenskaperna som Corian® har.
Denna badrumsinredning har en lång livstid och kommer bestå när övrig inredning är utsliten. Efter 20 år kan man dock behöva polera det kompletta handfatet för att återfå originalskicket. Självklart hjälper vi gärna till med detta!

Varmt välkomna att hör av er om ni är intresserade av att veta mer om denna inredning eller funderar över något annat 🙂

Corian Glacier White bänkskiva med vask, stänkskydd och med inbyggd låda för kryddor, oljor och annat som behövs i köket. Med allt i ett enda stycke blir det otroligt smidigt och snyggt.

Bild5

Bild7

Siematic 1

Mamut bänkskivor kan tillverkas i valfri form och storlek! Välkomna att höra av er vid intresse eller om ni har några frågor 🙂

mamut_utekok_i_corian

Missa inte detta unika tillfälle att se och uppleva Mamut utekök i Corian® i samband med nyinvigningen av HTH Malmö.

Vi visar uteköket och ni har möjlighet att få mer information om Mamut utekök och kompositmaterialet Corian®. HTH Malmö bjuder dessutom på grillad korv och en helt ny köksutställning. Varmt välkomna!

 

HTHfärg

Plats: HTH Malmö: Grophusgatan 3, Svågertorp

Datum: Lördagen den 30 September, 2017

Tid: 10:00-15:00

utekok_7

Vi tar dig bakom kulisserna och visar hur det går till att beställa ett specialtillverkat Mamut utekök i Corian®. Från planering och design, till tillverkning och installation. Häng med!

Tomas Nordberg kontaktar oss på Mamut Möbler & Inredningar för att få förslag på uteköksdesign. Han berättar att tankarna kring ett utekök började en sommar då barnen insisterade på att vara ute och bada i poolen hela dagarna medan Tomas och hans fru fick turas om att gå in i huset och laga mat. Hur kan vi flytta ut matlagningen, tänkte de? Inte långt därefter hittade de lösningen i form av ett Mamut utekök i Corian®.

–Vi älskar att ha folk hemma hos oss och bjuder gärna in till umgänge, mat och poolhäng. Ibland ser det ut som en enda stor fritidsgård här med alla barn som springer runt, skrattar Tomas, när han beskriver sin och fruns gästvänlighet.

Planeringsmöte hos Mamut Möbler & Inredningar

Tomas besöker Mamut Möbler & Inredningar under planeringsfasen. Våra erfarna snickare hittar de bästa lösningarna för Tomas behov. Vi är experter på både kökssnickerier och kompositmaterialet Corian® vilket gör att vi kan ansvara för helheten.

–Det svåraste var att välja färg på uteköket, säger Tomas. Corian® kommer ju i så många fina färger. Vi fastnade dock för Sagebrush eftersom vi fick se en bänkskiva i materialet som redan var tillverkad.

Utöver det estetiska så måste Tomas även välja själva uteköksinredningen. Han har valt diskho, kylskåp, ismaskin, gasolgrill och kokplatta till sitt utekök. Möjligheterna är många. Dessutom är uteköket utrustat med praktiska underskåp i slittåligt kompaktlaminat från Formica® för utomhusbruk medan själva utsidan är helt klädd i Corian®.

utekok_2

Full rulle i snickeriet

På Mamut Möbler & Inredningar behöver vi inte oroa oss för dåligt väder. Våra duktiga snickare bygger nästan hela uteköket inomhus och sedan sätter vi ihop allt på plats hos kunden. I snickeriet har vi bra arbetsmiljö och bra belysning för våra anställda.

Detta arbetssätt sparar både oss och våra kunder massor av dyrbar tid i form av färre resor, transporter och möten.

Vårt snickeri är utrustad med moderna maskiner. Vi har till exempel en datastyrd CNC Maskin som kan fräsa, borra, såga och slipa åt oss. Även om vi uppskattar traditionell snickerikonst så tar vi alltid hjälp av den senaste tekniken för precision och effektivitet.

utekok_3

Leverans och montering på plats

När uteköket är färdigt kommer vi på Mamut Möbler & Inredningar för att montera allt på plats.

Själva sockeln och bänkskåpen monteras först och sedan bär vi in bänkskivan som kan väga en hel del. Just den här bänkskivan vägde cirka 200 kilo och krävde hela sju man för att få allt på plats.

Gavlar, rygg och luckor i det porfria kompositmaterialet Corian® limmas sedan ihop på plats, vilket ger hela uteköket ett skarvlöst utseende. Materialet är underhållsfritt eftersom det tål väder, vind, miljöföroreningar och mögelpåväxt.

Nu när Tomas har fått det utekök han har beställt av oss önskar vi på Mamut Möbler & Inredningar honom, familjen och alla deras vänner och bekanta många fina stunder i trädgården.

utekok_4

utekok_5

utekok_8