Om oss

Mamut Möbler & Inredningar tillverkar snickerier till restauranger och offentlig miljö, samt bänkskivor i Corian till privatpersoner via återförsäljare.

I en modern fabrik med möbelsnickares hantverk och moderna maskiner tillverkas inredningar och specialprojekt helt efter kundens önskemål.

Viktigt för oss är kunskap, kvalitet och leveranser enligt överenskommet.

Bolaget startades av Jonas N Dahlberg 1997 och ombildades 2005 tillsammans med Freddy Ljunggren Johansson. Idag är vi 7st anställda möbelsnickare och 1st målare. Årsomsättning 8-9miljoner.

Vi är ett snickeri med 3st inriktningar Corian, Mamut kök och special projekt.

Corian

Vi är auktoriserade producenter av Corian och tillhör även DuPonts Quality Network.
Det innebär att vi tillhör dem som har den högsta utbildningen, kunskapen och erfarenheten av tillverkning i Corian. Vår tillverkning och montering stöds av DuPonts och våra kunder får 10 års garanti på material och montering.

Läs mer om Corian

Mamut kök

Vi tillverkar köksstommar för offentlig miljö där slitage och krav på hållbarhet är större än i det privata! Stommar, luckor och lådfronter byggs av vattenfast limmad björkplywood med ytskikt av vit högtryckslaminat.Den synliga och dekorativa plywoodkanten klar lackas, inga kantlister som kan slitas bort och samla bakterier. Eftersom kökens livslängd är upp till 5 gånger längre än ett vanligt hushålls kök, är det rätt val för både miljö och plånbok. Vi tillverkar skåp till restaurang kök, sjukhus, skolor och på övriga ställen där slitstyrka och lång hållbarhet är ett måste. Skåpen levereras med eller utan rostfria ställbara gjutjärns ben eller förberedda för sockel.Alla skåp kommer färdig monterade från fabrik för optimal hållbarhet och smidig montering på plats.

Läs mer om Mamut kök

Specialprojekt

Utöver ovan tillverkar vi alla typer av specialsnickerier till offentlig miljö, samt utför legotillverkning, sprutmålning och montering.

Läs mer om projekt och övrigt

Mamutbloggen

Kvänum – Månadens Återförsäljare

Slutet på mars är här och månadens återförsäljare är Kvänum Kök i Helsingborg. Hos Kvänum får du träffa engagerad personal med många års erfarenhet i branschen. Här får du hjälp hela vägen från början till mål med dina köksdrömmar. ”Kvänum... Läs mer →

CorianBloggen

Badrumsinredning i tranculenta färger

Badrumsinredning som är lite utöver det vanliga. Skarvfritt och fast yta. Vissa färger är tranculenta vilket innebär att dem släpper igenom ljus, vilket är perfekt i tex badrum, gästtoalett eller i offentlig miljö så som bardisk eller butiksdisk Möjligheterna med materialet... Läs mer →