Ett kök med mörk inredning och corian lava rock bänkskiva med en köksö i förgrunden

Lava rock är den populäraste färgen som passar väl till olika inredningar.

Den populäraste färgen till bänkskiva i köket är Lava rock. Förutom det är kompositmaterialet Corian även ett hållbart miljöval.

Färgen Lava rock har en grå botten med inslag av rostiga- och blandade nyanser av grå ton. Populariteten ligger i att den organiska mönsterbilden tillsammans med färgdjupet gör så att Corian Lava rock passar bra ihop med både målade- och träluckor.

Som i detta kök nedan, där vi gjorde en unik lösning med stort fritt överhäng. Kökets design känns exklusiv och välplanerad samtidigt, och det är möjligt på grund av materialet.

en köksö som ser ut att sväva i mitten av köket med corian lava rock som bänkskiva

En unik svävande köksö i färgen Lava rock som även är ett hållbart miljöval av material till bänkskiva.

Däremot är kompositmaterial till köksbänkar inte endast ett snyggt val som ger utrymme för designlösningar. Utan Corian är ett kompositmaterial som till två tredjedelar består av naturligt material, som till exempel en restprodukt från när man utvinner aluminium ur bauxit.

Eftersom fabriken som tillverkar materialet har noll spill i tillverkningsprocessen, är Corian ett hållbart val till köksbänkskiva.

I vår tillverkning använder vi nästan allt material, eftersom vi kan sammanfoga mindre bitar till större och på så vis använder vi det mesta av materialet.

En kökslänga med en dubbelvask i svart som är vid ett fönster.

En speciallösning av dubbelvask är möjlig tack vare materialets unika egenskaper. Helt skarvlös, inbyggd köksvask.

Återbruk av materialet

Bänkskivorna kan även återbrukas, förlängas och kortas ner och byggas om till en ny lösning. Är man trött på att ha det i köket, går det att bygga om för tvättstuga, barnens nya lägenhet eller till sommarstugan. Eller varför inte bygga om köksbänken till ett snyggt och praktiskt utekök?

Här kan du designa egen bänkskiva till ditt kommande projekt och vi hjälper dig med att bygga- och bygga om skivorna. Kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian. Se fler av våra projekt här. Vi tar hand om din gamla Corian skiva.

detaljbild över en inbyggd dubbelvask.

Vasken är gjord i samma material som bänkskivan och därför är ytorna är helt skarvlösa.