Fakta om Corian

Corian® är ett kompositmaterial, som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design både i privata hem och offentlig miljö och inredning. Med Corian® kan man skapa de mest komplicerade former eller i enkel design i ett enda stycke utan någon synlig fog. Det är därför endast fantasin som sätter gränserna. Corian® uppfanns och lanserades av DuPont för drygt 40 år sedan. Corian® lämpar sig lika väl som väggbeklädnad i t.ex. duschrum som för arbetsytor och bänkar. Materialet fungerar även utmärkt för belysning och möbler. Listan på nya användningsområden växer konstant.

Corian® är ett kompositmaterial som består av 2/3 delar naturliga mineraler och 1/3 del akryl samt pigment. Materialet består av akrylpolymer och aluminiumoxidtrihydrat ( ATH ) , ett material som kommer från bauxit malm . Corian tillverkas i tre tjocklekar : 6 millimeter, 12 millimeter, och 19 millimeter .

Det mesta av Corian® tillverkas vid en DuPont anläggning nära Buffalo, New York. Corian® levereras i skivor samt handfat och diskvaskar. Ett tvärsnitt  i en skiva visar konsekvent färg och partikel mönstring jämnt fördelade i materialet, vilket ger upphov till kategorin namnet ” Solid surface”=Fast yta

Corian® måste säljas och installeras av en DuPont certifierad och auktoriserad producent och kommer med en 10 – års garanti som omfattar både produkter och installation.
Mamut är en auktoriserad Corian® producent vilket är en trygghet för dig som kund då du omfattas av en 10 års begränsad produktgaranti. Mamut ingår i DuPonts Quality Network, vilket innebär att vi tillhör de i Sverige som har den högsta utbildningen, kunskapen och erfarenheten av tillverkning och projekt i Corian. Som kund kan du känna dig trygg om du använder Mamut som leverantör och producent.

Se alla färger på Corian®

Informationsblad och broschyrer Corian

CorianBloggen

Komposit Corian – unik design till köket

Om köket är hjärtat i hemmet, så är köksön kökets hjärta. Därför är denna unika design av köksö i komposit corian stjärnan i rummet. Att besluta sig för en köksö kan kännas självklart. Däremot vilken funktion den ska ha i... Läs mer →