Fakta om Corian

Corian® är ett kompositmaterial, som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design både i privata hem och offentlig miljö och inredning. Med Corian® kan man skapa de mest komplicerade former eller i enkel design i ett enda stycke utan någon synlig fog. Det är därför endast fantasin som sätter gränserna. Corian® uppfanns och lanserades av DuPont för drygt 40 år sedan. Corian® lämpar sig lika väl som väggbeklädnad i t.ex. duschrum som för arbetsytor och bänkar. Materialet fungerar även utmärkt för belysning och möbler. Listan på nya användningsområden växer konstant.

Corian® är ett kompositmaterial som består av 2/3 delar naturliga mineraler och 1/3 del akryl samt pigment. Materialet består av akrylpolymer och aluminiumoxidtrihydrat ( ATH ) , ett material som kommer från bauxit malm . Corian tillverkas i tre tjocklekar : 6 millimeter, 12 millimeter, och 19 millimeter .

Det mesta av Corian® tillverkas vid en DuPont anläggning nära Buffalo, New York. Corian® levereras i skivor samt handfat och diskvaskar. Ett tvärsnitt  i en skiva visar konsekvent färg och partikel mönstring jämnt fördelade i materialet, vilket ger upphov till kategorin namnet ” Solid surface”=Fast yta

Corian® måste säljas och installeras av en DuPont certifierad och auktoriserad producent och kommer med en 10 – års garanti som omfattar både produkter och installation.
Mamut är en auktoriserad Corian® producent vilket är en trygghet för dig som kund då du omfattas av en 10 års begränsad produktgaranti. Mamut ingår i DuPonts Quality Network, vilket innebär att vi tillhör de i Sverige som har den högsta utbildningen, kunskapen och erfarenheten av tillverkning och projekt i Corian. Som kund kan du känna dig trygg om du använder Mamut som leverantör och producent.

Se alla färger på Corian®

Informationsblad och broschyrer Corian

CorianBloggen

Köksö med vinkyl och bardisk

Vardagslyx blir till vardag när köksön har inbyggd och lättillgänglig vinkyl, samt en bardisk att underhålla gäster vid. Till känslan av vardagslyx bidrar även valet av komposit Corian som material till bänkskiva i färgen Artista Canvas. Det är en elegant... Läs mer →