Ett kök med en köksö som har en utbygd del i trämaterial. köksön har en vask. I bakgrunden löper resterande köket längs väggen.

Köksö och vägg i komposit corian, helt utan skarvar.

Om köket är hjärtat i hemmet, så är köksön kökets hjärta. Därför är denna unika design av köksö i komposit corian stjärnan i rummet.

Att besluta sig för en köksö kan kännas självklart. Däremot vilken funktion den ska ha i köket och hur det ska se ut, är inte alltid lika glasklart. Denna exceptionella lösning där funktionalitet möter högklassig design, gör köksön till en central plats i hemmet och en snackis vid middagsbordet.

Här möter naturelement, design och hantverk varandra. Materialet komposit Corian får köksön att se ut som att den är gjuten i ett. Den inbyggda vasken är helt skarvlös, vilket visar på fingertoppskänsla vid hantering av materialet och resultatet är ett högklassigt hantverk.

närbild på en tredel av en köksö som är bordet man kan sitta vid.

Komposit Corian gifter sig väl med naturmaterial för den exklusiva designkänslan.

Här är det inte bara hantverksdesignen av köksön som får köket att kännas modern och lyxig. Komposit Corian, i samma färg som köksön, används även till stänkskydd. Men istället för att bara täcka en mindre yta, är hela väggen i kompositmaterial.

Det sitter i detaljerna

Det skapar en enhetlig känsla som lugnar sinnet, men lugnet sitter även i detaljerna. En av dessa detaljer är inbyggda blandaren i väggen. Det finns inget i köket som stör designen eller funktionen, och det är något som gör köket unikt.

Detaljbild delad i två. till vänster detalj på inbyggd vattenkran i väggen. till höger bild på vasken som är inbygd i köksön.

Design och hantverksdetaljer ger köket en unik känsla.

När man designar och arbetar med material som komposit Corian skiva, är det sällan man behöver kompromissa. Corian finns i många olika färger som kan imiterar andra material som till exempel betong, marmor, granit och träd. Det blir därför enkelt att mixa och matcha materialen utan att förlora önskade känslan.

Köksö och stänkskydd i kompositmaterial är för den som vill leka med utformningen av detaljerna och skapa någonting unikt. Se vilka färger som det finns att välja mellan eller kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian.

Köket är byggt för Ballingslöv i Helsingborg, se fler av våra projekt här.