Ett kök som går i L form med spis och vask.

Köksbänken är helt skräddarsydd för att passa kökets unika form.

Köket som är beläget i en vindsvåning består av många vinklar och vrår. Här har mamutskivan i komposit Corian fått glänsa för att maximera arbetsytorna.

Att skapa goda arbetsytor i ett vindsvångskök, där lutande tak försvårar tillgängligheten är en utmaning som kräver skräddarsydda lösningar. Därför är Corian ett tacksamt material att arbeta med när flexibilitet är ett av attributen som krävs av köksbänkskivan.

I denna vindsvåning blev lösningen för fler arbetsytor att låta bänkskivan följa längst tre av kökets väggar med integrerad bakkant och en hylla bakom hällen. Hela skivan hänger ihop i ett stycke utan några synliga eller kännbara skarvar, som kan samla smuts och bakterier.

Ett kok i U-form är i en vindsvåning. bakom hällen finns en inbyggd hylla.

Bakom hällen finns hyllan som är helt inbyggd för att passa kökets behov.

Kökets bänkskiva är i färgen Corian Sagebrush som är ett härligt organiskt mönster mot en greige bakgrund. Köksbänkskivan matchar till köksluckorna Bistro från Ballingslöv i Lund som ljusar upp köket.

De skräddarsydda lösningar från Mamut design av bänkskivan tillsammans med kök från Ballingslöv nyttjar nu kökets vrår och vinklar på ett optimalt sätt. Köket växte och fick plötsligt stora ytor med bra belysning i form av infrästa ledslingor under ovanskåpen.

L format kök med en inbyggd vask och sammamaterial för köksbänk som stänkskiva.

Här faller ljuset naturligt från de infrästa lamporna och framhäver mönstret i Corian Sagebrush.

Integrerat kök

Förutom att vasken och hällen är helt integrerade i bänkskivan, är även andra köksvaror integrerade. I skåpsraden under snedtaket är frys från Siemens integrerad och i skåpet vid sidan om finns mikrovågsugnen. Fläkten är en downdraft från Bora, där smidig installation med kolfilter gjordes. Som pricken över i:et är blandaren från Tapwell i kulören Brushed black crome.

Kompositmaterial är för den som behöver skräddarsydda lösningar och vill skapa någonting unikt. Testa vårt verktyg för att skapa din egna lösning och få prisförslag direkt. Kontakta oss med frågor gällande kompositmaterial Corian. Se fler av våra projekt här.

En köksvask helt nedsänk och integrerad i köksbänken

Här är vasken helt integrerad med köksbänken.