Komplett badrumsinredning i Corian®

badrumsinredning_corianHandfat, Energy 7730, kommod och högskåp ALLT I ETT, tillverkat helt i Corian® Glacier White!
Här behövs ingen tätmassa som silicon då allt är skarvlöst. Tätmassa är en buffert som tar upp olika rörelseförmågor i de olika materian, men silicon kan inte ersätta de vattentäta egenskaperna som Corian® har.
Denna badrumsinredning har en lång livstid och kommer bestå när övrig inredning är utsliten. Efter 20 år kan man dock behöva polera det kompletta handfatet för att återfå originalskicket. Självklart hjälper vi gärna till med detta!

Varmt välkomna att hör av er om ni är intresserade av att veta mer om denna inredning eller funderar över något annat 🙂

Komplett Corian Glacier White Köksbänkskiva

Corian Glacier White bänkskiva med vask, stänkskydd och med inbyggd låda för kryddor, oljor och annat som behövs i köket. Med allt i ett enda stycke blir det otroligt smidigt och snyggt.

Bild5

Bild7

Siematic 1

Mamut bänkskivor kan tillverkas i valfri form och storlek! Välkomna att höra av er vid intresse eller om ni har några frågor 🙂

Mamut utekök i Corian® på plats hos HTH Malmö i helgen

mamut_utekok_i_corian

Missa inte detta unika tillfälle att se och uppleva Mamut utekök i Corian® i samband med nyinvigningen av HTH Malmö.

Vi visar uteköket och ni har möjlighet att få mer information om Mamut utekök och kompositmaterialet Corian®. HTH Malmö bjuder dessutom på grillad korv och en helt ny köksutställning. Varmt välkomna!

 

HTHfärg

Plats: HTH Malmö: Grophusgatan 3, Svågertorp

Datum: Lördagen den 30 September, 2017

Tid: 10:00-15:00

Ännu ett Mamut utekök i Corian® kommer till världen

utekok_7

Vi tar dig bakom kulisserna och visar hur det går till att beställa ett specialtillverkat Mamut utekök i Corian®. Från planering och design, till tillverkning och installation. Häng med!

Tomas Nordberg kontaktar oss på Mamut Möbler & Inredningar för att få förslag på uteköksdesign. Han berättar att tankarna kring ett utekök började en sommar då barnen insisterade på att vara ute och bada i poolen hela dagarna medan Tomas och hans fru fick turas om att gå in i huset och laga mat. Hur kan vi flytta ut matlagningen, tänkte de? Inte långt därefter hittade de lösningen i form av ett Mamut utekök i Corian®.

–Vi älskar att ha folk hemma hos oss och bjuder gärna in till umgänge, mat och poolhäng. Ibland ser det ut som en enda stor fritidsgård här med alla barn som springer runt, skrattar Tomas, när han beskriver sin och fruns gästvänlighet.

Planeringsmöte hos Mamut Möbler & Inredningar

Tomas besöker Mamut Möbler & Inredningar under planeringsfasen. Våra erfarna snickare hittar de bästa lösningarna för Tomas behov. Vi är experter på både kökssnickerier och kompositmaterialet Corian® vilket gör att vi kan ansvara för helheten.

–Det svåraste var att välja färg på uteköket, säger Tomas. Corian® kommer ju i så många fina färger. Vi fastnade dock för Sagebrush eftersom vi fick se en bänkskiva i materialet som redan var tillverkad.

Utöver det estetiska så måste Tomas även välja själva uteköksinredningen. Han har valt diskho, kylskåp, ismaskin, gasolgrill och kokplatta till sitt utekök. Möjligheterna är många. Dessutom är uteköket utrustat med praktiska underskåp i slittåligt kompaktlaminat från Formica® för utomhusbruk medan själva utsidan är helt klädd i Corian®.

utekok_2

Full rulle i snickeriet

På Mamut Möbler & Inredningar behöver vi inte oroa oss för dåligt väder. Våra duktiga snickare bygger nästan hela uteköket inomhus och sedan sätter vi ihop allt på plats hos kunden. I snickeriet har vi bra arbetsmiljö och bra belysning för våra anställda.

Detta arbetssätt sparar både oss och våra kunder massor av dyrbar tid i form av färre resor, transporter och möten.

Vårt snickeri är utrustad med moderna maskiner. Vi har till exempel en datastyrd CNC Maskin som kan fräsa, borra, såga och slipa åt oss. Även om vi uppskattar traditionell snickerikonst så tar vi alltid hjälp av den senaste tekniken för precision och effektivitet.

utekok_3

Leverans och montering på plats

När uteköket är färdigt kommer vi på Mamut Möbler & Inredningar för att montera allt på plats.

Själva sockeln och bänkskåpen monteras först och sedan bär vi in bänkskivan som kan väga en hel del. Just den här bänkskivan vägde cirka 200 kilo och krävde hela sju man för att få allt på plats.

Gavlar, rygg och luckor i det porfria kompositmaterialet Corian® limmas sedan ihop på plats, vilket ger hela uteköket ett skarvlöst utseende. Materialet är underhållsfritt eftersom det tål väder, vind, miljöföroreningar och mögelpåväxt.

Nu när Tomas har fått det utekök han har beställt av oss önskar vi på Mamut Möbler & Inredningar honom, familjen och alla deras vänner och bekanta många fina stunder i trädgården.

utekok_4

utekok_5

utekok_8

 

Corian® i nya färger

Nu finns Corian® i nya, spännande färger och mönster för att kunna skapa unika, inbjudande miljöer för olika behov och smak.

Corian® Concrete hämtar sin inspiration från det urbana landskapet och modern, industriell design.

corian_concrete

concrete_colors

 

Corian® Prima tar tillvara naturens skönhet och är väcker våra känslor till liv.

corian_prima

prima_colors

 

Corian® Onyx påminner om den klassiska ädelstenen Onyx, och känns modern, djärv och uttrycksfull.

corian_onyx

onyx_colors

 

Se fler Corian® färger här.

Inspirationsvideo, Corian® Quality Network

Här är en inspirationsvideo främst för köksbutiker och återförsäljare.

DuPont Corian® ”Home Design Partner” är ett nytt initiativ som inrättats för att leverera den bästa Corian® design och teknisk expertis för slutkunden.

Initiativet ”Home Design Partner” består av utvalda kök, badrum och återförsäljare för inredning som är kvalificerade att erbjuda konsumenterna den högsta nivån av expertis för att främja och tillverka i DuPont™ Corian®. Personalen har utbildats till den högsta nivån och har full back-up och stöd av DuPont™ Corian® – från de senaste färgerna till innovationer, genom att teknisk rådgivning och och råd om vård och efterbehandling.

Dessa återförsäljare samarbetar med tillverkarna som kallas ”industripartners”, som också hör till ”Corian® Quality Network”.

QualitylogoMamut Möbler & Inredningar är certifierad producent och ingår i Corian® Quality Network”.

Utekök i Corian®, vädertåligt och vackert

Nu sätter Mamut den nya kökstrenden och lanserar utekök i det tåliga och porfria materialet Corian®. Med Mamuts kök finns inga begränsningar, bara möjligheter, du bestämmer mått, färg och utförande. Vi skräddarsyr ditt utekök utefter den design och de funktioner du önskar.

Front2

Givetvis passade vi på att bjuda in en mästerkock för att inviga vårt nytillverkade utekök, nämligen 2016 års vinnare av Burger Battle, Glenn Göransson från Gästis i Staffanstorp. Tack för besöket! Vi förstår varför du vann.

Kocken

Front1

 

Corian® har många egenskaper som gör att det är perfekt för användning utomhus:

 • Det finns många färger att välja på och många har bra färgstabilitet för solens uv strålar.
 • Corian® är väldigt tåligt mot fukt, frost och miljöföroreningar.
 • Materialet kan formas, fräsas och poleras till önskad design.
 • På grund av att det går att sammanfogas till sömnlöst utseende så är det perfekt att bygga applikationer utomhus som bänkskivor, bänkar, lekplatser och restauranger.
 • Det mångsidiga materialet Corian® kan även användas utomhus till fasader, skyltar, bänkar och vindskydd.

 

detalj

 

Materialfakta för detta utekök:

 • Bänkskivor, luckor och gavlar i Corian® Lava Rock.
 • Underrede skåp och lådor i Kompaktlaminat Formica F7927
 • Inbyggnads grill från Smeg med kupat lock.
 • Vask från Smeg
 • Brännare/kokenhet från Smeg
 • Blandare restaurang från Strand
 • Kylskåp från Dometic

Mamut är en auktoriserad Corian® producent och ett av få företag som är med i Quality Network, Detta innebär att Mamut kan lämna Duponts 10 års begränsad garanti på tillverkningen och monteringen.

Se fler referenser från våra jobb här.

Ny kollektion av kökshoar i Corian

Låt dig inspireras av några bilder från 2016 års kollektion av kökshoar från DuPont™ Corian®. Du kan hitta Corian® i alla tänkbara färger som inredning. Endast din fantasi sätter gränserna för vad som är möjligt med Corian®. Det porfria och fläcktåliga materialet Corian® är lätt att rengöra. Det är också tåligt och lätt att åtgärda vid repor eftersom färgen är densamma hela vägen igenom. Här kommer några modeller från den senaste kollektionen av kökshoar.

Kakel av släta stenpaneler, funktionell Corian® ho i Bone färgsättning tillsammans med arbetsyta och hyllor i solid Corian® i sjögräs nyans. Passar perfekt i en öppen planlösning.

 

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Den idylliska interiören i ett lanthem får ett graciöst lyft av denna dubbla ho av Corian med ett yttre skal i vit färg kombinerat med en arbetsyta i Corian med en jordnära ton.

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Ett kök i polerad metall tillsammans med silvriga fläckar av vit-grå Corian® yta förmedlar en känsla av överflöd, och den dubbla Corian® kökshon i Glacier White står i skarp kontrast mot rummets traditionella parkett.

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Varför inte en ho och köksbänk i Corian för utomhusbruk till sommarens grillsäsong?

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Se även inspirationsfilmen från DuPont™ Corian®.

Nya badrumshandfat i Corian, lika praktiska som vackra

Den nya serien badrumshandfat i Corian kombinerar skönhet med funktionalitet.

Badrumshandfaten har flera nya funktioner vilket gör dem lika praktiska som de är vackra: centrerad bottenventil; symmetrisk, vändbar design; förbättrat överfyllnadsskydd; varumärkt bottenventilslock täcker avloppet i handfaten.

Den nya serien handfat för badrum i Corian – Energy, Peace, Purity, Refresh, Relax och Serenity – förmedlar lugn och modern estetik.

Här kommer några exempel från den nya serien. Se fler bilder längst ner.

ModernRetro_Purity

ModernRetro_Purity.  Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Perfekta och pålitliga lösningar: Corian® handfat

Prefabricerade tvättställ och diskhoar är ett grundläggande element i DuPont™ Corian® sortimentet.

I decennier har den sömlösa integreringen av handfat, hoar och ytor av Corian® skapat en överlägsen och tillförlitlig kombination av skönhet, kvalitet och hygien i bostäder och offentliga lokaler över hela världen. Idag tar Corian® steget vidare med ett förnyat och utökat sortiment av handfat och hoar inom “Endless Evolution”-programmet, som karakteriseras av en mångsidig och modern design, med innovativa och unika tekniska egenskaper.

Den här utvecklingen gör sortimentet, mer än någonsin, till den perfekta lösningen i kök och badrum i bostäder och i tillämpningar i hotell, sjukhus, restauranger och andra kommersiella miljöer.

Fördelar med Corian som bidrar till ditt hem.

Prefabricerade Corian diskhoar och handfat finns i ett flertal solida, klassiska färger: Bone, Cameo White, Designer White, Glacier White, Vanilla.

Dupont Corian erbjuder ett omfattande utbud av lösningar. Prefabricerade diskhoar som kombinerar Corian med en rostfri botten är en utmärkt lösning för köket, särskilt där en vattenkran för kokade vatten är installerad; kundanpassade lösningar finns tillgängliga på begäran.

De är lätta att rengöra och underhålla, Corian egenskaper; Icke-porös, skarvfria lösningar utan öppna fogar och sömmar; undermonterad fog teknik, eliminerar kanter som samlar smuts och vatten.

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Bildkälla: DuPont® Corian

Skötselråd för Corian®

Daglig rengöring av Corian

Om du råkar spilla är det bäst att torka upp vätskan direkt, även om den inte kan tränga in i Corian®. De flesta fläckar kan tas bort med en fuktig mikrofibertrasa och ett vanligt köksrengöringsmedel, till exempel JIF eller Mr Muscle. Arbeta alltid med cirkulära rörelser.

Rengöring av diskho

En eller två gånger i veckan ska du ge diskhon en skönhetsbehandling: Avlägsna alla fett- och oljerester från matlagning med ett vanligt rengöringsmedel eller ett rengöringsmedel för hårda ytor. Spraya med 3/4 flytande blekmedel och 1/4 vatten i diskhon och låt verka ett par timmar eller över natten. Låt inte lösningen verka längre än 16 timmar. På morgonen sköljer eller torkar du materialet bort med en fuktig trasa. Detta gör diskhon ren och fin till en väldigt liten arbetsinsats.

Arbetsbänk och diskho

De flesta fläckar kan tas bort med en fuktig mikrofibertrasa och ett vanligt köksrengöringsmedel.

DuPont_Corian_skötsel

Hur du tar bort besvärliga fläckar

Vanliga fläckar från till exempel vinäger, kaffe, te, citronsaft, färgmedel, ketchup, rött vin eller grönsaker: Titta i tabellen i skötselråden för mer information om hur särskilda fläckar tas bort.

Hårt vatten kan vara ett problem i många områden eftersom det med tiden ger upphov till avlagringar. Om vattnet är hårt i ditt område och du har problem med att få bort fläckarna applicerar du Viakal-gel över området. Låt gelen verka i 2–4 minuter och torka sedan bort den med en fuktig mikrofibertrasa. Torka sedan området med en annan, ren mikrofibertrasa och skölj noggrant med vatten.

Använd en fuktig mikrofibertrasa och ett milt polerande rengöringsmedel (till exempel Barkeeper’s Friend).
Om problemet kvarstår kontaktar du garanticenter för Corian®, som kan hänvisa dig vidare till en lokal representant i kvalitetsnätverket för Corian® eller ett servicecenter.

Se upp med:

 • Värme- & brännmärken
  Använd alltid grytunderlägg, kokkärlsställ (med gummifötter) eller skyddsmatta när du ställer varma kastruller eller stekpannor på materialet – eller låt dem svalna på spishällen först. Ställ aldrig varma stekpannor, särskilt inte av gjutjärn, direkt på en arbetsbänk eller i en diskho av Corian®. Värmen kan skada ytskiktet
  Om du häller kokande vätskor direkt i diskhon utan att samtidigt ha på kallvattnet kan Corian®-materialet skadas.
  Använd alltid stekpannor av rätt storlek på spisen och placera dem mitt på plattan. Intilliggande ytmaterial kan skadas om det kommer i kontakt med den varma stekpannan.
 • Repor
  Precis som andra material kan DuPont™ Corian® bli lätt repat vid normal daglig användning.
  Skär eller hacka aldrig direkt på Corian®-ytan – det repar ytskiktet! Använd en skärbräda i stället.
  På material i mörka färger med mycket pigment syns repor, damm och dagligt slitage tydligare än på ljusa färger med struktur. (Detaljerad information finns i vår färgbroschyr).
 • Kemikaliespill
  Om du råkar spilla starka kemikalier (till exempel avfärgningsmedel, penselrengöringsmedel, metallrengöringsmedel, ugnsrengöringsmedel, rengöringsmedel med metylklorid, propplösare, acetonbaserat nagellackborttagningsmedel ska du omedelbart skölja med rikligt med vatten och ett milt rengöringsmedel för att undvika att ytan skadas! Nagellackfläckar kan tas bort med ett nagellackborttagningsmedel utan aceton. Skölj sedan med vatten. Om ytan exponeras för kemikalier under en längre tid kan den skadas.
 • Kranar med kokande vatten
  Kokande vatten ska alltid samlas upp i en behållare eftersom vattnet annars kan skada ytskiktet i och omkring din Corian® diskho, vilket kan leda till missfärgning, små sprickor och krackelering. Den typen av skador omfattas inte av DuPonts 10-åriga garanti.

Allt går att lösa!

DuPont™ Corian® är ett förnybart material eftersom det har en solid och homogen sammansättning. De flesta skador, även allvarliga skador och värme- och kemikalieskador kan vanligen repareras på plats. Materialet återställs till originalskick med samma släta, hygieniska solida yta som tidigare.

Källa: www.dupont.se