Specialanpassade köksskåp, platsbyggd sittdel och köksbänk i Corian. I det gemytliga skånska köket har familjens önskemål samarbetat med snickarglädjen och materialet Corian används för olika lösningar.

En kökssoffa inbyggd mellan två köksskåp under ett fönster. tegelvägg i bakgrunden.

Materialet komposit Corian kan användas till sittdelen, elementskydd och fönsterbänk.

Det är ett unikt och varmt välkomnat uppdrag att få bygga ett helt egengjort kök från A till O.

– Vårt tidigare kök var inte alls bra planerat. Trots att köket ligger mitt i huset, var det ingen plats där vi trivdes särskilt bra, berättar uppdragsgivaren.

För att ge familjen ett kök de önskar och kan trivas i, blev det en del specialmått och platsanpassade lösningar. Därför är inga av skåpen eller lådorna i standardmått, utan alla storlekar är framtagna endast för detta kök. Med en unik design på bänkskivan i färgen Antarctica i komposit Corian, blir det heller inga fula skarvar i bänkskivan. En porslinvask i köket var en efterlängtad dröm, vilket passar perfekt till Corian bänkskiva.

Ett hörnkök med sittdel. ljusa luckor och komposit corian bänk, trägolv.

Hela köket är måttbeställt efter önskemål och skräddarsytt efter behov.

– Nu har vi fått vårt kök precis som vi ville, och behövde inte kompromissa med särskilda standardmått.

En unik plats i köket är kökets sittdel som ger fri lejd till fantasi och kreativitet. Det är en liten platsbyggd kökssoffa mellan två köksskåp. Materialet Corian kan användas till olika ytor, till exempel som i sittdelen, utformat som en bänk med skåp, elementskydd samt fönsterbänk. En riktig myshörna under fönstret.

– Nu är köket en plats där vi umgås. Vi lagar mat ihop, bakar och gör både läxor och jobb. Älskar att bara vara där och njuta av de vackra färgerna från bänkskivan samt luckorna.

Närbild på köksbänken Antarctica i komposit Corian. Vita kakelplattor som ser ut som tegel i bakgrunden.

Köksbänken är i färgen Antarctica i komposit Corian, fri från skarvar.

Har du frågor om kompositmaterialet Corian och dess användningsområden? Kontakta oss här.