Vi har nöjet att vara med på uno form Malmö’s stora event i höst.

Ta gärna med era vänner, kollegor eller andra intresserade och njut av en skön kväll!

All nödvändig info hittar ni nedan.

mamut workshop premium interior
Igår var vi hos en av våra återförsäljare, Premium Interiör i Göteborg, och höll en workshop i hur man får Corian skarvfritt.
Våra återförsäljare Erik, Anders och Tommy fick prova att limma och slipa Corian till ett helt skarvlöst utseende. Alla var mycket duktiga och blev godkända i Mamuts kurs!
mamut workshop premium interior lunch
Vi avslutade med en härlig lunch på egentillverkade tallrikar i färgen Glacier White.
mamut corian premium interior göteborg
Deras fina alster samt fantastiska utställning går att se på Sofierogatan 3G i Göteborg. Välkomna!

Kristi Himmelfärdsdag, imorgon är det sista maj och snart rullar vi in i juni månad… ni ska få möjligheten att lära känna SieMatic Danefors lite bättre, som är denna månadens återförsäljare.

 

sie matic kök

SieMatic Danefors är ett familjebolag och har funnits på marknaden sedan 1973. Tidigare var de del av ett arkitektkontor som låg inne i Malmö city men köpte loss sig för 45 år sedan. Idag och sedan 2 år tillbaka finns de i Limhamn i Malmö och är ett av Europas äldsta köksåterförsäljare.
”Tidigare när man skulle köpa kök, så åkte du ut på snickerier på landsbygden. Det fanns ju inga utställningar då. Utan vi var mer eller mindre den första köksutställningen, så på den tiden kom det folk ända från Japan och liknande bara för att det var häftigt med att det fanns kök inne i stan.” berättar Oscar Danefors, säljare på SieMatic Danefors.

siematic oscar danefors

”Eftersom vi är ett familjebolag andas vi verkligen kök och har en lång tradition inom köksbranschen.” – Oscar Danefors.

– Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Det bästa med att jobba med Mamut är att vi har god relation och de är väldigt trevliga. Sen är även Corian som material mycket bra, framför allt i badrum. Vi gör ungefär 10 badrum per år och det är främst till de som köper kök hos oss.
Fördelarna är ju att det är enda materialet som går att göra till långa längder och helt skarvlöst.

– Vilka färger och materialval är populärt just nu och vad blir populärt 2019?
Oftast är inte trenderna på årsbasis utan det är längre trender som håller i sig. Så jag tror inte att det kommer någon direkt trend det här året men det har varit en trend nu under en längre period med mörka kök. Jag hoppas att bronskranarna försvinner, en gång för alla 😉

sie matic danefors kök

SieMatic Danefors hittar ni på Linnégatan 64 i Limhamn. Varmt välkomna in eller läs mer på deras hemsida http://www.danefors.se/

Igår var vi på ett mycket trevligt företagsevent tillsammans med GrillKitchen!

Självklart var vårt snygga utekök i Corian med och stod för grillningen.

Slutet på mars är här och månadens återförsäljare är Kvänum Kök i Helsingborg.

Hos Kvänum får du träffa engagerad personal med många års erfarenhet i branschen. Här får du hjälp hela vägen från början till mål med dina köksdrömmar. ”Kvänum är ett familjeägt företag som funnits i 95 år. Vi är tre anställda och arbetar med svensktillverkade kök. Vi jobbar mycket med traditioner och försöka anpassa köken och dess stilar efter åldern på huset. Vi är väldigt duktiga på att göra köket i harmoni med själva huset.” berättar Camilla Nilsson, säljare på Kvänum kök i Helsingborg.

Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Corian är ett jättetrevligt material, eftersom att det är så flexibelt och att man kan göra det seamless (skarvlöst). Vi har jobbat med Mamut i 10 år och allting fungerar jättebra och de har alltid svar på alla frågor. Det är fantastiskt!

Hur många kök hinner ni leverera på en månad?
På en månad är det svårt att säga, men på ett år mellan 30 och 40 stycken, beroende på vilken storlek det är på köket.

Vad är det bästa med att jobba inom köksbranschen?
Att oftast så bygger man ett vänskapsband till kunden. Man skapar en gemensam punkt och förstår varandra. Det är ett fantastiskt roligt jobb att få vara med på hela kundresan genom alla val som ska göras, alla förväntningar som ska infrias fram till ett nytt, färdigt kök.

Kvänum hittar du på Södra Storgatan 11-13 i Helsingborg. Varmt välkommen in eller läs mer på deras hemsida kvanum.se!

Sista dagen på februari och ni ska få lära känna denna månadens återförsäljare – Frounbergs (före detta JKE Design).

På Frounbergs kommer du att mötas av specialister som har många års erfarenhet av branschen. Här förenas hantverk med en modern produktion och en djup passion för stilren dansk design. Hos Frounbergs hittar ni kök från JKE och levererar nu som första butik i Skandinavien märket Leicht, Tysklands största premiummärke för kök.

Det levereras framförallt kök men även badrum, skjutdörrar och garderober och det finns ett väldigt brett sortiment av olika material och prisklasser. 

”Det är det som är så roligt med det här jobbet, allt från det att kunden kommer in och tittar första gången, till det att man sätter sig ner och börjar titta på alltihopa så är man ju med kunden hela vägen. Till de är nöjda och köket är på plats och allting är klart.” säger Björn Jarleborn, säljare på Frounbergs. 

”Frounbergs är en nybyggd butik och när vi kom hit i början på 2017 var här en tom lokal, inga innerväggar ingenting, vi bara jahapp, nu bygger vi en butik. Så vi fick fram med papper och penna så fick vi börja där. Vi lärde oss nytt ritprogram, nya produkter och det första vi ritade var de här köken vi har här nu.” – Björn Jarleborn.

Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Jag har jobbat tillsammans med Mamut sedan 2013 när jag började sälja kök och det var viktigt för oss att ha med oss Mamut när vi öppnade vår butik i Malmö.
Det är ett bra företag och allting löser sig. Det är bra produkter och smidigt med den lokala närheten. Sen är det alltid tryggt, de kör ut och mäter och tittar och fixar. De kommer leverera och jag behöver aldrig vara orolig
.

Hur många kök hinner ni leverera på en månad?
Det är väldigt olika, vi har ju en projektavdelning och en privatavdelning. Projektavdelningen gör ju fler kök och vi har haft ett projekt i Helsingborg, där det var 139 lägenheter som skulle ha kök. Så där har vi haft en tjej som har träffat alla kunderna, de har kommit hit och gjort sina val på bänkskivor, luckor och handtag och alltihopa. Det tar mycket tid men det är väldigt roligt. 

Vilka färger och materialval är populärt just nu och vad blir populärt 2019?
Under kommande år blir det mycket mer mörka och svarta kök. 

Ni är varmt välkomna att besöka Frounbergs på Hyllie allé 29 i Malmö och läsa mer på deras hemsida frounbergs.se 

 

 

Vi gratulerar JKE Design Halmstad till ny fantastisk utställning i en underbar lokal (lokstallarna) med en kruka från Mamut, helt specialtillverkad i Corian Glacier White.

Tack för en lyckad invigning och lycka till med försäljningen!

invigning1

invigning

corian_glacier_white

corian_deep_night_sky_2

corian_deep_night_sky

 

Det har varit en intensiv vår med nya, spännande projekt och daglig matlagning i uteköket. Vi håller öppet under semestern, men med låg bemanning, vilket innebär att vi ej kan hålla vår normala höga servicegrad. I vecka 33 beräknar vi vara fullt bemannade igen.

För matlagningsinspiration, spana in alla de rätter som jag lagade i uteköket under maj månad. Ni hittar dem på vår facebooksida.

Går ni i byggnationstankar, ta en titt på våra fina referenser.

Med önskan om en glad midsommar och en fortsatt trevlig semestersäsong.

sommarhalsning

Jonas N Dahlberg, grundare av Mamut Möbler & Inredningar i Staffanstorp, utmanar både vädergudar och matlagningskunskaper i 30 dagar genom att laga mat i sitt utekök. Hur ska det gå? Vem kommer på besök? Vad står på menyn? Följ Jonas matlagningsäventyr på Mamuts facebooksida. Utmaningen startar måndagen den 1 maj.

Utekök i Corian®
Mamut Möbler & Inredningar tillverkar utekök i det tåliga och porfria kompositmaterialet Corian®. Varje kök skräddarsys efter önskemål och just detta uteköket har Jonas tagit fram för eget bruk. Materialet är lätt att rengöra och mycket tåligt mot fukt, frost och miljöföroreningar.

mamut_utekök

Nytt snyggt Corian® provställ finns nu hos vår återförsäljare HTH Malmö Svågertorp. Besök dem gärna för inspiration till nästa inredningsprojekt, Corian® kan användas till det mesta, t.ex till köksbänkar eller badrum.

Du kan hitta Corian® i alla tänkbara färger och nyanser. Inspireras mer av alla färgvariationerna på Corian® i galleriet på vår hemsida. Med alla variationer är det enkelt att hitta rätt färg på inredningen för din design. Corian® är tåligt och lätt att åtgärda vid repor eftersom färgen är densamma hela vägen igenom.

 

corian-provstall