Kvänum – Månadens Återförsäljare

Slutet på mars är här och månadens återförsäljare är Kvänum Kök i Helsingborg.

Hos Kvänum får du träffa engagerad personal med många års erfarenhet i branschen. Här får du hjälp hela vägen från början till mål med dina köksdrömmar. ”Kvänum är ett familjeägt företag som funnits i 95 år. Vi är tre anställda och arbetar med svensktillverkade kök. Vi jobbar mycket med traditioner och försöka anpassa köken och dess stilar efter åldern på huset. Vi är väldigt duktiga på att göra köket i harmoni med själva huset.” berättar Camilla Nilsson, säljare på Kvänum kök i Helsingborg.

Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Corian är ett jättetrevligt material, eftersom att det är så flexibelt och att man kan göra det seamless (skarvlöst). Vi har jobbat med Mamut i 10 år och allting fungerar jättebra och de har alltid svar på alla frågor. Det är fantastiskt!

Hur många kök hinner ni leverera på en månad?
På en månad är det svårt att säga, men på ett år mellan 30 och 40 stycken, beroende på vilken storlek det är på köket.

Vad är det bästa med att jobba inom köksbranschen?
Att oftast så bygger man ett vänskapsband till kunden. Man skapar en gemensam punkt och förstår varandra. Det är ett fantastiskt roligt jobb att få vara med på hela kundresan genom alla val som ska göras, alla förväntningar som ska infrias fram till ett nytt, färdigt kök.

Kvänum hittar du på Södra Storgatan 11-13 i Helsingborg. Varmt välkommen in eller läs mer på deras hemsida kvanum.se!

Frounbergs – Månadens Återförsäljare

Sista dagen på februari och ni ska få lära känna denna månadens återförsäljare – Frounbergs (före detta JKE Design).

På Frounbergs kommer du att mötas av specialister som har många års erfarenhet av branschen. Här förenas hantverk med en modern produktion och en djup passion för stilren dansk design. Hos Frounbergs hittar ni kök från JKE och levererar nu som första butik i Skandinavien märket Leicht, Tysklands största premiummärke för kök.

Det levereras framförallt kök men även badrum, skjutdörrar och garderober och det finns ett väldigt brett sortiment av olika material och prisklasser. 

”Det är det som är så roligt med det här jobbet, allt från det att kunden kommer in och tittar första gången, till det att man sätter sig ner och börjar titta på alltihopa så är man ju med kunden hela vägen. Till de är nöjda och köket är på plats och allting är klart.” säger Björn Jarleborn, säljare på Frounbergs. 

”Frounbergs är en nybyggd butik och när vi kom hit i början på 2017 var här en tom lokal, inga innerväggar ingenting, vi bara jahapp, nu bygger vi en butik. Så vi fick fram med papper och penna så fick vi börja där. Vi lärde oss nytt ritprogram, nya produkter och det första vi ritade var de här köken vi har här nu.” – Björn Jarleborn.

Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Jag har jobbat tillsammans med Mamut sedan 2013 när jag började sälja kök och det var viktigt för oss att ha med oss Mamut när vi öppnade vår butik i Malmö.
Det är ett bra företag och allting löser sig. Det är bra produkter och smidigt med den lokala närheten. Sen är det alltid tryggt, de kör ut och mäter och tittar och fixar. De kommer leverera och jag behöver aldrig vara orolig
.

Hur många kök hinner ni leverera på en månad?
Det är väldigt olika, vi har ju en projektavdelning och en privatavdelning. Projektavdelningen gör ju fler kök och vi har haft ett projekt i Helsingborg, där det var 139 lägenheter som skulle ha kök. Så där har vi haft en tjej som har träffat alla kunderna, de har kommit hit och gjort sina val på bänkskivor, luckor och handtag och alltihopa. Det tar mycket tid men det är väldigt roligt. 

Vilka färger och materialval är populärt just nu och vad blir populärt 2019?
Under kommande år blir det mycket mer mörka och svarta kök. 

Ni är varmt välkomna att besöka Frounbergs på Hyllie allé 29 i Malmö och läsa mer på deras hemsida frounbergs.se 

 

 

JKE Design Halmstad inviger ny utställning

Vi gratulerar JKE Design Halmstad till ny fantastisk utställning i en underbar lokal (lokstallarna) med en kruka från Mamut, helt specialtillverkad i Corian Glacier White.

Tack för en lyckad invigning och lycka till med försäljningen!

invigning1

invigning

corian_glacier_white

corian_deep_night_sky_2

corian_deep_night_sky

 

Glad midsommar önskar vi på Mamut!

Det har varit en intensiv vår med nya, spännande projekt och daglig matlagning i uteköket. Vi håller öppet under semestern, men med låg bemanning, vilket innebär att vi ej kan hålla vår normala höga servicegrad. I vecka 33 beräknar vi vara fullt bemannade igen.

För matlagningsinspiration, spana in alla de rätter som jag lagade i uteköket under maj månad. Ni hittar dem på vår facebooksida.

Går ni i byggnationstankar, ta en titt på våra fina referenser.

Med önskan om en glad midsommar och en fortsatt trevlig semestersäsong.

sommarhalsning

Våga vägra innekök!

Jonas N Dahlberg, grundare av Mamut Möbler & Inredningar i Staffanstorp, utmanar både vädergudar och matlagningskunskaper i 30 dagar genom att laga mat i sitt utekök. Hur ska det gå? Vem kommer på besök? Vad står på menyn? Följ Jonas matlagningsäventyr på Mamuts facebooksida. Utmaningen startar måndagen den 1 maj.

Utekök i Corian®
Mamut Möbler & Inredningar tillverkar utekök i det tåliga och porfria kompositmaterialet Corian®. Varje kök skräddarsys efter önskemål och just detta uteköket har Jonas tagit fram för eget bruk. Materialet är lätt att rengöra och mycket tåligt mot fukt, frost och miljöföroreningar.

mamut_utekök

Nytt Corian® provställ för inspiration till nästa inredningsprojekt

Nytt snyggt Corian® provställ finns nu hos vår återförsäljare HTH Malmö Svågertorp. Besök dem gärna för inspiration till nästa inredningsprojekt, Corian® kan användas till det mesta, t.ex till köksbänkar eller badrum.

Du kan hitta Corian® i alla tänkbara färger och nyanser. Inspireras mer av alla färgvariationerna på Corian® i galleriet på vår hemsida. Med alla variationer är det enkelt att hitta rätt färg på inredningen för din design. Corian® är tåligt och lätt att åtgärda vid repor eftersom färgen är densamma hela vägen igenom.

 

corian-provstall

Sista monteringen före jul

Sista monteringen före jul av Mamuts skarvlösa Corianskivor med 10 års garanti. Med Mamut kan du känna dig trygg som kund. Vi utför kontrollmätning, leverans och montering och informerar om garanti, skötsel och underhåll.

Här monterar vi en stor köksö i en lägenhet.

montering-corian

Ny kantlistmaskin

Mamut Möbler & Inredningar har investerat i en ny kanslistmaskin. Denna gång är det den flexibla och högproduktiva kantlistmaskinen, Olimpic k560, som har flyttat in i snickeriets lokaler. Relationen med S.I.T går långt tillbaka och har återigen resulterat i en ny maskin.

– Det är en komplett maskin, ut kommer en färdig produkt som inte kräver något efterarbete. Jag uppskattar att det går tre gånger snabbare med den nya maskinen tack vare att det inte behövs någon manuell hantering, säger Jonas Dahlberg, grundare av Mamut Möbler & Inredningar.

EFFEKTIVARE PRODUKTION MED SMARTA EGENSKAPER
Olimpic k560 är utrustad med ett hetluftsaggregat för laserkantlist. Tidigare limmades listen på men med aggregatet smälts den istället på.

olimpic-k-560

– Det blir en väldigt fin fog mellan materialen, säger Jonas och visar på ett exemplar.

Han berättar vidare om maskinens övriga fördelar som att det är enkelt att byta kantlister och att rengöra limgrytan. Operatörens programmering underlättas av en bra mjukvara – SCM Maestro.

EN TRYGG SAMARBETSRELATION ÄR VÄRDEFULLT
– Att ha ett bra samarbete med människor som vi litar på är värt mycket, därför valde vi att återigen vända oss till S.I.T, avslutar Jonas.

Mamut sponsrar förskola i Staffanstorp

Mamut hjälper förskola i Staffanstorp tillsammans med föräldrar och fröknar. Det byggs buss, kiosk, båt, hästar, bilar, hoppbanor och dylikt. En väldigt trevlig arbetsdag!

mamut sponsrar förskola

mamut sponsrar forskola 2

Tips för att välja rätt bänkskiva

Att välja bänkskiva till köket handlar mycket om vilket material du tycker är vackrast, men också om vad du vill betala för. Utbudet av bänkskivor är extremt stort och varierande. Här kommer fördelar och nackdelar för några typer av bänkskivor.

Laminat

Högtryckslaminat är ett av de mest prisvärda och populära materialen och består av flera lager papper och lim som pressas samman. Här kan du få i princip vilken färg eller vilket mönster som helst. Krävs inget underhåll. Klarar inte av för mycket värme, med tiden slits laminatet, särskilt i kanterna, vilket gör att det kan få fuktskador. Laminat har kortast hållbarhet men är även det billigaste alternativet.

Rostfritt Stål

Ett material som kommer tillbaka. Man kan antigen ha rostfritt på vissa ställen, eller hela bänken. Kan vara matt eller högblankt. Materialet är slitstarkt och samtidigt väldigt hygieniskt då det är lätt att rengöra. Repor syns väl och varma kärl kan göra att ytan slår sig och blir bucklig. Här är det stora prisskillnader beroende på variant.

Natursten

Finns bland annat som granit, marmor och kalksten, men granit är vanligast eftersom det är väldigt tåligt. Ser väldigt elegant ut och finns i olika tjocklekar. Ett hållbart material som är lätt att rengöra. Mörka stensorter är mindre känsliga för fläckar. Generellt gäller ju ljusare, desto mer porös är stenen och skivan kan då suga åt sig exempelvis vätskor. Ljusare sten bör därför behandlas. Granitskivan kan lätt få kalkfläckar och kanterna är ganska känsliga för stötar. Dubbelt så dyrt som laminat.

Corian©

Corian är en exklusiv typ av komposit, som består av 2/3 aluminium och 1/3 akryl, vilket resulterar i materialets många bra egenskaper. Corian har extremt bra hållbarhet och passar till avancerad design eftersom man kan limma och slipa skarvar till ett skarvlöst utseende. Detta göra att man får ett helgjutet intryck med bänkskivor, vaskar och stänkskydd i ett. Corian finns i ca 80 olika färger och rekommenderas starkt om man vill ha kvalitet och är beredd att betala för det. Läs mer om Corian här

img0965

Exempel på en bänkskiva i material Corian.
Bildkälla: DuPont® Corian

Massivt Trä

Passar bra i traditionella kök. Bok, ask, ek och valnöt är vanligast. Ett levande material som ger en varm känsla. Har lång hållbarhet då det går att slipa om skivan. Kräver mycket underhåll och tål inte sura medel eller hög värme.

Lägg ordentligt med krut på bänkskivan. Om den är ful kan hela köket se slitet ut. Så var smart och investera i en riktigt slitstark variant.