Sista dagen på februari och ni ska få lära känna denna månadens återförsäljare – Frounbergs (före detta JKE Design).

På Frounbergs kommer du att mötas av specialister som har många års erfarenhet av branschen. Här förenas hantverk med en modern produktion och en djup passion för stilren dansk design. Hos Frounbergs hittar ni kök från JKE och levererar nu som första butik i Skandinavien märket Leicht, Tysklands största premiummärke för kök.

Det levereras framförallt kök men även badrum, skjutdörrar och garderober och det finns ett väldigt brett sortiment av olika material och prisklasser. 

”Det är det som är så roligt med det här jobbet, allt från det att kunden kommer in och tittar första gången, till det att man sätter sig ner och börjar titta på alltihopa så är man ju med kunden hela vägen. Till de är nöjda och köket är på plats och allting är klart.” säger Björn Jarleborn, säljare på Frounbergs. 

”Frounbergs är en nybyggd butik och när vi kom hit i början på 2017 var här en tom lokal, inga innerväggar ingenting, vi bara jahapp, nu bygger vi en butik. Så vi fick fram med papper och penna så fick vi börja där. Vi lärde oss nytt ritprogram, nya produkter och det första vi ritade var de här köken vi har här nu.” – Björn Jarleborn.

Vad är det bästa med att jobba med Mamut?
Jag har jobbat tillsammans med Mamut sedan 2013 när jag började sälja kök och det var viktigt för oss att ha med oss Mamut när vi öppnade vår butik i Malmö.
Det är ett bra företag och allting löser sig. Det är bra produkter och smidigt med den lokala närheten. Sen är det alltid tryggt, de kör ut och mäter och tittar och fixar. De kommer leverera och jag behöver aldrig vara orolig
.

Hur många kök hinner ni leverera på en månad?
Det är väldigt olika, vi har ju en projektavdelning och en privatavdelning. Projektavdelningen gör ju fler kök och vi har haft ett projekt i Helsingborg, där det var 139 lägenheter som skulle ha kök. Så där har vi haft en tjej som har träffat alla kunderna, de har kommit hit och gjort sina val på bänkskivor, luckor och handtag och alltihopa. Det tar mycket tid men det är väldigt roligt. 

Vilka färger och materialval är populärt just nu och vad blir populärt 2019?
Under kommande år blir det mycket mer mörka och svarta kök. 

Ni är varmt välkomna att besöka Frounbergs på Hyllie allé 29 i Malmö och läsa mer på deras hemsida frounbergs.se