Ett fantastiskt trevligt par klev in på JKE Design i Malmö med en tanke och en vision.. De hade en fundering om att öppna upp köket mot sitt vardagsrum.

Övriga huset var väldigt öppet och höll en trevlig enhetlig känsla med mycket svart och vitt. Köket var ett rum för sig dit man gick för att laga mat och var aningen avskilt från övriga huset.

Paret var lite tveksamma till om det var möjligt att riva väggarna till köket och ifall det skulle bli bra. Hur stor köksö skulle få plats utan att ta över för mycket?

Björn Jarleborn /köksarkitekt/säljare/ ritade upp ett förslag där väggarna togs bort och köket integrerades med övriga huset. Känslan och formspråket i huset tilläts få komma in även i köket.

Det var viktigt med symmetrin och linjerna i luckorna skulle följa med hela vägen.
För en mer integrerad känsla i högskåpsväggen föreslog Björn att högskåpen skulle byggas in i en nisch som sedan målades i en riktigt mörk kulör.

Det var även viktigt att köket inte bara skulle vara fint att titta på, utan även funktionen låg högt på önskelistan.

För att få ett funktionellt kök som kommer hålla i många år, valdes det en bänkskiva i Corian från Mamut.

Hela ön, även med brolösningen där sidan går ner till golvet, är sammansatt utan några synliga skarvar. Vasken är även den i Corian, integrerad i bänkskivan, utan någon synbar skarv vilket är perfekt ur rengöringssynpunkt. Den är även väldigt fin att se på också. Kulören på bänkskivan är Glacier White.

I högskåpsväggen ryms det mycket funkioner som inte syns.
Kylen och frysen är integrerade och två skafferier med olika typer av förvaringslösningar finns. I sockeln finns lådor och det finns även ett garage för robotdammsugaren.

Även köksön är fylld med praktiska lösningar och här ryms den integrerade diskmaskinen och downdraft fläkt hällen. I blandaren kan man förutom varmt och kallt vatten även få kolsyrat kylt vatten.

Att kunna göra dessa lösningar med den integrerade kylen och frysen gör att köket blir en mer möblerat yta än ett kök.

Detta var ett mycket trevligt projekt där kunden och Frounbergs har haft ett bra samarbete hela vägen och tillsammans skapat ett fint kök.

Detta projekt kan inte berättas om utan att ge en eloge till, Artur Szewczyk, snickaren som gjort allt arbete på plats.

Kunderna blev väldigt nöjda och känner idag att de fått ett nytt hus.

Björn Jarleborn