Mamut Möbler & Inredningar har investerat i en ny kanslistmaskin. Denna gång är det den flexibla och högproduktiva kantlistmaskinen, Olimpic k560, som har flyttat in i snickeriets lokaler. Relationen med S.I.T går långt tillbaka och har återigen resulterat i en ny maskin.

– Det är en komplett maskin, ut kommer en färdig produkt som inte kräver något efterarbete. Jag uppskattar att det går tre gånger snabbare med den nya maskinen tack vare att det inte behövs någon manuell hantering, säger Jonas Dahlberg, grundare av Mamut Möbler & Inredningar.

EFFEKTIVARE PRODUKTION MED SMARTA EGENSKAPER
Olimpic k560 är utrustad med ett hetluftsaggregat för laserkantlist. Tidigare limmades listen på men med aggregatet smälts den istället på.

olimpic-k-560

– Det blir en väldigt fin fog mellan materialen, säger Jonas och visar på ett exemplar.

Han berättar vidare om maskinens övriga fördelar som att det är enkelt att byta kantlister och att rengöra limgrytan. Operatörens programmering underlättas av en bra mjukvara – SCM Maestro.

EN TRYGG SAMARBETSRELATION ÄR VÄRDEFULLT
– Att ha ett bra samarbete med människor som vi litar på är värt mycket, därför valde vi att återigen vända oss till S.I.T, avslutar Jonas.