Vårt utekök följde med till Böda Sand för lite avkoppling och semesterfirande.

Mottot våga vägra innekök förde oss till Böda Sand med Mamut komposit corian utekök. Semestern började med att lasta in uteköket, som väger närmare 450kg, i bilen. Väl på campingen tog det knappa 30 minuter att lasta av den. Uteköket drivs av bilbatteri och grillen är en gasolgrill, därför är den så gott som klar för användning när den hamnar på önskad plats. Det enda som behöver göras är att fylla kökets vattentank med vatten och tända grillen.

Uteköket bidrog till att vi kunde njuta av varierad matlagning utomhus, till exempel baka pizza. Självklart kom vi förberedda! På grillen landade två pizzastenar som värmdes upp och degen kom från campingens lokala pizzeria. Det blev både olika pizzaklassiker samt en dessertpizza för de sötsugna.

Pizzabakning på grill med pizzasten

Pizzasten används för att kunna baka hemmagjord pizza på grillen

Men, ingen semester är komplett utan en riktig grillfest. Den sista kvällen var det burgare som intog grillen och här kommer receptet på vår specialburgare för fortsatt semesterkänsla.

Recept burgare: Mamutburgaren

  • Bröd är munkar med äppelfyllning (köper fryst), rostas lite på grillen.
  • Köttet är högrevsburgare och hemligheten är att röra köttfärsen så lite som möjligt. Toppa med salt och peppar
  • Osten är pepparjack ost, två skivor på varje burgare.
  • Röran består av bacon, chili och majonäs, salt och peppar.
Recept burgare på äppelmunk och högrev

Mamutburgaren på högrev med baconröra och munk istället för burgarbröd

Mer om utekök under Portfolio och Information.