I Bjärred besöker vi en klassisk 70-tals villa med ett nytt kök från Kvänum. Här bor det en familj på fyra. Köket är ljust och rymligt, vilket gör den till naturlig mötesplats för familjen och deras vänner.

Valet av bänkskiva blev en i komposit från Mamut i Corian-färgen Weathered Aggregate. Den påminner om mönstrad betong, men i en varmare ton. Ett stilrent komplement till deras nya kök från Kvänum. Vasken är helintegrerad i köksön och består av samma komposit som bänkskivan. Twist-eluttaget är infällt och spishällen är nersänkt i bänkskivan, vilket ger oss ett sömlöst intryck.

– Det är fantastiskt att skarvar försvinner och att vask och bänkskiva är i ett, säger den stolta ägaren av det nya köket från Kvänum kök i Malmö.

Kök Kvänum Komposit Corian Weathered Aggregate

Här ser vi skarvlösa bänkskivor från Mamut tillsammans med köksinredning från Kvänum kök, vilket ger  inredningsinspiration till stilrent kök.

Familjen som bor här ville inte ha ett traditionsenligt stänkskydd i kakel. Silikonfogar som möglar och ser tråkiga ut var inget för dem, därför rekommenderade Malin från Kvänum kök en annan lösning. Ett stänkskydd med hålkälsbakkant i samma material som bänkskivan. Stänkskyddet sammanfogas med bänkskivan med en hålkäl som kan förklaras som en skålformad invändig radie i mötet mellan bänkskiva och stänkskydd.

Kök i trämaterial som ek, ask eller valnöt, gifter sig elegant med Corian komposit i färgen Weathered Aggregate.

Mamutdesign-skarvlös-bänkskiva-med-vask-i-Corian-Weathered-Aggregate

Vasken är skarvlöst helintegrerad i skivan. Corian kompositmaterial är det enda materialet som kan sammanfogas till skarvlöst.

Mamutdesign-Corian-Weathered-Aggregate-med-hålkälsbakkant

Stänkskydd med hålkälsbakkant är som allt i ett. Planomonterad häll ger en sömlös känsla till köket.

Mamutdesign-Corian-twist-eluttag-i-skivan-Weathered-Aggregate

Twist-eluttag infälld i skivan. Många moderna hem väljer infällda el och laddningslösningar.

Mamut - Skarvlösa bänkskivor i komposit

Mamut – Skarvlösa bänkskivor i komposit