– Vi var nöjda med formen på köket men kände att det var dags att uppdatera utseendet, säger Sandra Sofinet som tar oss genom familjens resa till det nya köket och berättar om de speciallösningar som enligt henne är pricken över i.

komposit corian mamutskiva

Det nya köket med komposit corian mamutskiva i färgen corian carbon aggregate.

I en enplansvilla I Södra Skåne bor familjen Sofinet som valde att satsa på ett nytt, personligt kök. Originalet var ett standard kök från IKEA som familjen uppdaterade med nya luckor från en specialleverantör

– Vi visste vilken färg och vilket mönster vi ville ha på luckorna, men materialet till bänkskivan valde vi efter ett besök hos bekanta som hade mamutskiva komposit corian, berättar Sandra Sofinet.

Hemma hos deras bekanta blev familjen inspirerad, de såg vad man kan göra med materialet som är annorlunda. Det kunde identifiera vilka lösningar som skulle vara möjliga för deras personliga behov.

laddningsstation köksbänk

Trådlös mobilladdare inbyggd i kökets bänkskiva laddar telefoner och surfplattor.

– Det blir dels mer exklusivt i materialval och sen kunde vi lägga till personlig touch och finess. Exempelvis, har vi mobilladdare som är inbyggda under bänkskivan, alltså trådlös laddning samt pop up eluttag. Mamut satte samma färg och material på toppen av eluttaget vilket gör eluttaget osynligt när det är sänkt I bänkskivan, berättar Sandra Sofinet.

Det är detaljer som trådlös laddstation I bänkskivan och eluttag, som man kan klicka ner och gömma I bänkskivan, som för familjen Sofinet är det lilla extra I deras kök.

pop-up eluttag i köksbänk

Pop up eluttag täckt med mamutskiva kompisit corian I färgen corian carbon aggregate.

-En annan sak vi föll för var att det inte finns några som helst skarvar eller övergångar. Köksbänken ser ut som gjutet ett helt stycke och det finns inga spår från att det levererades i delar, säger Sandra Sofinet.

Hon tillägger att det är någonting hon verkligen uppskattar,

-Helheten ger en helt annan känsla. Vi slipper fog som ska tvättas och rengöras och inte ser så snyggt ut efter några år. Materialet håller I all evighet också, för att fläckar och repor kan vi bara putsa upp och snygga till, noterar Sandra.

Som en sista detalj I deras kök nämner Sandra vasken,

– Det är som att bänkskivan bara blir till en diskho, jag tycker att det är en cool detalj.

skarvlös dubbelvask

Skarvlös diskho i färgen corian carbon aggregate bidrar till helhetskänslan i köket.

Likt många familjer har familjen Sofinet arbetat hemifrån det senaste året och köket har blivit en central plats i vardagen. Särskilt uppskattad är delen som går ut som en köksö

– Det är den perfekta sociala ytan. Det är där vänner hänger när de kommer på besök, det är där barnen sitter när de hjälper till med matlagningen, berättar Sandra Sofinet.

Hon avslutar vårt samtal med att berätta hur mycket hon uppskattade den personliga hjälpen familjen fick av Mamut vid beslut- och byggprocessen,

– För oss var detta en stor investering. Det krävs att man får lov att ställa frågor, och vi hade många frågor. Vi fick många prover hemskickade, det fanns alltid hjälp till det vi kände oss osäkra på, vilket vi verkligen uppskattade. Samma gäller när bänkskivan skulle sättas på plats. Vi pratade om var vi skulle ha eluttagen och montörerna kom med goda tips och förslag.

vask bänkskiva och stänkskydd i ett

Ett skarvlöst flöde från vask till stänkskydd ger köket ett härligt flöde.

Läs mer om mamutskiva corian kök under Corian Kök