Här är högtalaren för den som älskar både ljud och design. Ljudföretaget Ruark Audio har tillsammans med den brittiska designern Alex Mulligan tagit fram en unik högtalare i mässing och Corian® som utmanar gränserna för ett musiksystem. Från en elegant totempåle i mässing och Corian strömmar högkvalitativt ljud i 360 grader.

edsm-1

EDSM i mässing och Corian® med 360 graders ljud. Foto: Alexander Mulligan.

Böjda enheter i materialmixen mässing och Corian® staplas på varandra som en skulptural totempåle och ljudet riktas åt fyra håll i 360 grader.

Högtalaren lanserades på mässan i Milano och var en del av tidningen Wallpapers Handmade Project 2014. Uppdraget till Ruark och Alexander Mulligan var att skapa en högtalare för det moderna hemmet.

 

Om Ruark Audio
Ruark Audio är ett familjeägt brittiskt företag som har en stark passion för ljud och design. De har tillverkat högtalare i världsklass sedan mer än 30 år och idag är de lika uppskattade för det högkvalitativa ljudet som den innovativa och flotta designen. Många av deras produkter har blivit kritikerrosade och anses idag som designklassiker.

Om Alexander Mulligan
Alexander Mulligan är en brittisk designer som hittar sina influenser i det konstnärliga och arkitektoniska. Hans mest kända verk är bland annat en serie stolar som kallas BR stools och en geometrisk taklampa som kallas Sol light. Kännetecknande för Alexander Mulligan är att han experiminterar mycket med material, textur och färger i kombination med interaktiva och engagerande designinslag.

Om DuPont™ Corian®
Lanserades först som en högpresterande lösning för badrums- och kökshällar, och är idag ett ledande globalt varumärke inom ytmaterial anpassat för inredningsdesign och arkitektur. Genom åren har DuPont utvecklat DuPont™ Corian® till ett exceptionellt designverktyg för en mängd olika applikationer. Kök, badrum, belysning, möbler, fasader, element, hemelektronik. DuPont™ Corian® kan helt enkelt återfinnas i princip var som helst i kommersiella, privata och offentliga byggnader och utrymmen.