Vitt är fortfarande det populäraste valet när det gäller köket, men svart kommer allt mer. Vill man inte använda svart till hela köket fungerar det utmärkt att använda på vissa detaljer som exempelvis en köksbänk eller en köksö. Att kombinera olika färger och material skapar en dynamisk atmosfär.

De svarta färginslagen i köket är något som kommer allt mer, en annan trend är sammanhängande kök utan några sömmar eller skarvar och med luckor utan handtag eller knoppar. Det skapar ett futuristiskt och stilfullt intryck. Då används ofta en teknik där man bygger köket i ett kompositmaterial som exempelvis Corian.

Poliform_Varenna_ko¦êkso¦ê_svart
Bildkälla: DuPont® Corian

Corian finns även i djupare och mer glänsande mörka färger genom den unika DeepColor™ -tekniken från DuPont Surfaces. Den ger ett större färgdjup och förbättrad hållbarhet. En annan egenskap är förbättrad färgäkthet i varma och fuktiga miljöer. Förutom utseende och funktion så är materialet mer reptåligt och har ett större motstånd mot blekning.

Det finns elva nya färger i Corian® Deepcolor ™ -tekniken: Deep Anthracite, Deep Bedrock, Deep Black Quartz, Deep Caviar, Deep Espresso, Deep Mink, Deep Nocturne, Deep Night Sky, Deep Sable, Deep Space and Deep Storm.

CorianEC_Deep_Nocturne_Kitchen_Countertop
Bildkälla: DuPont® Corian, Färg: Corian® Deep Nocturne

Rika, överdådiga nyanser, där ljuvligt kaffe, bördig jord, och lyxigt mjuka material fungerar som inspiration för färger och mönster. Mörka färger skapar en mystisk och elegant atmosfär. Den innovativa Corian® Deepcolor ™ -tekniken skapar en ny värld av designmöjligheter. Svart får sällskap av lyxigt brunt och urtida grönt i olika nyanser. Valet är ditt.

DBI_2014_Corian_Deep_Sable-Vignette690x345
Bildkälla: DuPont® Corian, Färg: Corian® Deep Sable