utekok_7

Vi tar dig bakom kulisserna och visar hur det går till att beställa ett specialtillverkat Mamut utekök i Corian®. Från planering och design, till tillverkning och installation. Häng med!

Tomas Nordberg kontaktar oss på Mamut Möbler & Inredningar för att få förslag på uteköksdesign. Han berättar att tankarna kring ett utekök började en sommar då barnen insisterade på att vara ute och bada i poolen hela dagarna medan Tomas och hans fru fick turas om att gå in i huset och laga mat. Hur kan vi flytta ut matlagningen, tänkte de? Inte långt därefter hittade de lösningen i form av ett Mamut utekök i Corian®.

–Vi älskar att ha folk hemma hos oss och bjuder gärna in till umgänge, mat och poolhäng. Ibland ser det ut som en enda stor fritidsgård här med alla barn som springer runt, skrattar Tomas, när han beskriver sin och fruns gästvänlighet.

Planeringsmöte hos Mamut Möbler & Inredningar

Tomas besöker Mamut Möbler & Inredningar under planeringsfasen. Våra erfarna snickare hittar de bästa lösningarna för Tomas behov. Vi är experter på både kökssnickerier och kompositmaterialet Corian® vilket gör att vi kan ansvara för helheten.

–Det svåraste var att välja färg på uteköket, säger Tomas. Corian® kommer ju i så många fina färger. Vi fastnade dock för Sagebrush eftersom vi fick se en bänkskiva i materialet som redan var tillverkad.

Utöver det estetiska så måste Tomas även välja själva uteköksinredningen. Han har valt diskho, kylskåp, ismaskin, gasolgrill och kokplatta till sitt utekök. Möjligheterna är många. Dessutom är uteköket utrustat med praktiska underskåp i slittåligt kompaktlaminat från Formica® för utomhusbruk medan själva utsidan är helt klädd i Corian®.

utekok_2

Full rulle i snickeriet

På Mamut Möbler & Inredningar behöver vi inte oroa oss för dåligt väder. Våra duktiga snickare bygger nästan hela uteköket inomhus och sedan sätter vi ihop allt på plats hos kunden. I snickeriet har vi bra arbetsmiljö och bra belysning för våra anställda.

Detta arbetssätt sparar både oss och våra kunder massor av dyrbar tid i form av färre resor, transporter och möten.

Vårt snickeri är utrustad med moderna maskiner. Vi har till exempel en datastyrd CNC Maskin som kan fräsa, borra, såga och slipa åt oss. Även om vi uppskattar traditionell snickerikonst så tar vi alltid hjälp av den senaste tekniken för precision och effektivitet.

utekok_3

Leverans och montering på plats

När uteköket är färdigt kommer vi på Mamut Möbler & Inredningar för att montera allt på plats.

Själva sockeln och bänkskåpen monteras först och sedan bär vi in bänkskivan som kan väga en hel del. Just den här bänkskivan vägde cirka 200 kilo och krävde hela sju man för att få allt på plats.

Gavlar, rygg och luckor i det porfria kompositmaterialet Corian® limmas sedan ihop på plats, vilket ger hela uteköket ett skarvlöst utseende. Materialet är underhållsfritt eftersom det tål väder, vind, miljöföroreningar och mögelpåväxt.

Nu när Tomas har fått det utekök han har beställt av oss önskar vi på Mamut Möbler & Inredningar honom, familjen och alla deras vänner och bekanta många fina stunder i trädgården.

utekok_4

utekok_5

utekok_8